07/12/18 09:11
(http://regiona.bg/)

Апелативен съд потвърди паричната гаранция на ексшефа на КАТ Данаил Стоицов!

На днешното си заседание Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция от 10 000 лева на бившия шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов. До разглеждане на мярката в Апелативен съд София се  стигна, след като един от съдиите си даде отвод, а после съдя Диана Узунува гледа мярката. Окръжна прокуратура Благоевград протестира срещу това решение и така мярката отиде в София.

Стоицов бе арестуван при полицейска операция на вътрешна сигурност на 22 май и обвинен по система за подкупи “Бързи номера”. От близо два месеца той е зад решетките.

Миналата седмица окръжният съдия Диана Узунова измени мярката му от “задържане под стража” в “парична гаранция”, от 10 хил.лева,  която влезе в сила едва днес след произнасяне на софийските магистрати.

На Стоицов са повдигнати обвинения за това, че в качеството му на длъжностно лице,началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, той приемал облаги – пари, вещи и услуги с имуществен характер.
Подведен е под наказателна отговорност и за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

 

Материалът Апелативен съд потвърди паричната гаранция на ексшефа на КАТ Данаил Стоицов! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване