07/12/18 04:29
(http://regiona.bg/)

Господ е хърватин! „Шахматистите“ победиха Англия в продълженията

Хърватия победи Англия и ще спори с Франция за световната футболна титла! На митичния „Лужники“, „шахматистите“ надиграха Трите лъва в драма за историята.

В редовното време битката приключи без победител – при резултат 1:1, но попадение на Манджукич във второто продължние на двубоя класира „шахматистите“ за последния мач от надпреварата.

Трипиър откри резултата още в 5-ата минута, но през второто полувреме Перишич върна тима си в срещата, преди Манджукич да сложи точка на спора.

Първото полувреме стартира по безкрайно неприятен начин за хърватите, като още в 5-ата минута, след чудесно изпълнение на свободен удар, Киърън Трипиър разстреля Субашич за 1:0. Футболистите на Далич изглеждаха стъписани от развоя на събитията, като им бяха необходими десетина минути, в които да се опомнят и да реогранизират редиците си.

През това време обаче англичаните не стояха безучастно, като осъществиха нови две опасни атаки.

Малко по-късно пък Хари Кейн получи перфектно подаване в наказателното поле, но от около метър и половина разстояние не успя да преодолее Субашич.

Топката се върна в Кейн, който стреля в гредата, кълбото се отби и в тялото на вратаря на „шахматистите“ и се върна в игра.

Най-грубият футболист на терена пък беше Деян Ловрен, който не спря да фаулира съпериковите състезатели, пише топ спорт. Особено отчетливо бе нарушението му срещу Хари Кейн в средата на полувремето, като бранителят изблъска нападателя с две ръце. Фаул имаше, но официално предупреждение не беше показано.

В края на полувремето „ватрените“ се раздвижиха и Ребич неколкократно притесни бранителите на съперника.

Няколкото корнера в полза на Хърватия не доведоха до нищо запомнящо се, докато всеки ъглов удар за англичаните вещаеше заплаха за Субашич. Така или иначе обаче до почивката нови попадения не бяха реализирани.

През второто полувреме хърватите вдигнаха оборотите и 22 минути преди последния сигнал Иван Перишич прати топката в мрежата за 1:1, при поредното прострелно центриране в полето на Пикфорд.

Натискът на хърватите продължи и на няколко пъти състезателите на Далич оставаха на крачка от отбелязване на ново попадение.

Всичко бе решено от гол на Манджукич във второто продължение на мача, разписвайки се от близка дистанция.

Британците направиха всичко по силите си, за да се доберат до дузпите, но късметът не беше на тяхна страна. сн.фифа

 

Материалът Господ е хърватин! „Шахматистите“ победиха Англия в продълженията е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване