07/12/18 12:31
(http://www.clubz.bg/)

За какво си говорят Радев и Тръмп в Брюксел

Румен Радев в моментен разговор с Доналд Тръмп по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Тази снимка, разпространиха от прессекретариата на българския президент без повече подробности за какво са си говорели двамата. От кадъра поне изглежда, че Радев разяснява нещо, а Тръмп слуша.

В сряда Радев се оказа в ролята на репортер като първи съобщи пред медиите, че по време на разговорите вчера Тръмп е поискал два пъти увеличение на вноската за отбрана от БВП на всяка страна членка - т. е. тя да скочи от 2 на 4%. Чак по-късно новината беше потвърдена от Белия дом.

Радев даже изрази и нещо като одобрение на това искане. Или поне разбиране.

"Това, което той прави, е добре и за нас като изграждане на отбранителни способности. Виждате с каква неохота в България се заделят средства за въоръжените сили“, обясни Радев и допълни, че на тази тема е свикал три заседания на Консултативния съвет за национална сигурност.

Според българския президент Тръмп има основания.

 "НАТО не е борса, на която да се купи сигурност, но, от друга страна, президентът Тръмп е прав, тъй като всяка държава трябва да изгражда ефективни способности, а се вижда с каква неохота се заделят пари за отбрана в България", добави Радев.

Публикувана на 07/12/18 12:31 http://clubz.bg/70445-za_kakvo_si_govorqt_radev_i_trymp_v_bryuksel

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване