07/12/18 11:51
(http://budnavarna.bg/)

Община Варна пусна видеоклип за улеснение на шофьорите в „синята зона“ (видео)

снимка: Будна Варна

Община Варна пусна видеоклип, който разяснява начините за плащане в „синята зона“, научи BudnaVarna.bg.

Припомняме, че „синята зона“ стартира от днес. До 12 август тя ще бъде с гратисен период – паркирането ще е безплатно. Санкции ще има обаче за тези, които са паркирали неправилно.

Работното време на зоната е всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч., през почивните и празничните дни паркирането ще бъде безплатно.

Важно е да се знае, че паркирането в „синята зона“ е разрешено до 3 часа. При достигане на максималния период, системата няма да приема и таксува опити за последващи заплащания и клиентът трябва да премести своя автомобил извън обхвата на зоната. Нов тричасов престой може да започне след като изминат 30 минути от изтичане на предходния.

Заплащането ще става SMS или в брой – в търговски обекти в центъра, които са отбелязани със специален стикер. Цената ще бъде 1 лв. на час. Заплащане може да се извърши и чрез мобилно приложение, което може да бъде изтеглено от www.varnaparking.bg. Виртуален паркинг метър, което дава възможност да се избере период на престой от 30 минути до 3 часа.

Материалът Община Варна пусна видеоклип за улеснение на шофьорите в „синята зона“ (видео) е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване