07/12/18 10:03
(http://pik.bg)

Съдят спецпрокурор за кражба на ток и сводничество

Съдят спецпрокурор за кражба на ток и сводничество

Прокурорът от Специализираната прокуратура Красимир Сулев е подсъдим за кражба на ток и сводничество. Това стана ясно  от делото, което се гледа срещу магистрата със свален имунитет в Сфийски  градски съд.

Преди да се забърка в пикантната история с проститутката Алина Стойнева, Сулев е работив в ГДБОП в Гоце Делчев, откъдето е родом, след това е станал прокурор в районата прокуратура в града, а след това се издига до специализираната прокуратура в София. В столицата си купува апартамент на "Малинова долина" срещу 120 000 лева кредит, но тъй като новият блок няма парно и не е на газ, Сулев плаща 600 лева, за да манипулират електромера му и така да спестява 90% от сметките за ток. Бдителни съседи обаче повикали контролните органи и измамата била установена на 30 март 2018 г.

Свидетелят срещу Сулев Евгени Хавальов обаче се появи в съда с белезници, тъй като е арестуван за незаконно рязана не тютюн. Според него той е бил накиснат именно от Сулев, защото свидетелства срещу него. Хавальов не пожела да говори в съда, ддокато е арестуван, тъй като хора на Сулев заплашвали семейството му, че всички ще бъдат вкарани в затвора и той не можел да го защити от ареста.

Въпреси това от свидетелските му показания става ясно, че самият Хавальов е предложил на Сулев Алина Стойнева, с която преди това поддържал интимна връзка, тъй като тя се нуждаела от пари. Сулев влязъл в интимни контакти  с момичето, на което дал пари на заям, но тъй като се боял, че то няма да му ги върне, започнал да я предлага на свои познати срещу заплащане. Парите обаче прибирал той, за да компенсира дадения заем.

Хавальов е свидетелствал, че в Гоце Делчев, откъдето се познава със Сулев от дълги години, прокурорът е спасил от екстрадиция Юсуф Арнаудов, като му е завел измислено дело, а услугата струвала на майката на Арнаудов 5000 лева. Освен това две от фирмите на бащата на Сулев били прехвърлени на малоимотен циганин в града срещу 2000 лева общо, платени от собственицика им.

Делата срещу Сулев ще продължат през следващите месеци. Заради тези деяния  той е отстранен от Специализираната прокуратура. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване