07/12/18 19:41
(http://www.clubz.bg/)

ЦСКА-София взе минимална победа в Лига Европа пред много публика

ЦСКА-София спечели с 1:0 срещу "Рига" в двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа, игран пред около 12 хиляди зрители на стадион "Българска армия".

Единственият гол реализира Тиаго Родригес с бомбен далечен удар в 49-ата минута. Вина за попадението има и вратарят на гостите.

"Червените" ще гостуват за ответния сблъсък в столицата на Латвия следващата седмица. Двубоят бе официален дебют начело на ЦСКА-София на треньора Нестор Ел Маестро.

Това е най-посетеният мач на ЦСКА-София на клубния му стадион от декември миналата година - срещу "Лудогорец" за Купата на България. Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия днес Димитър Марашлиев, голямо име от миналато на ЦСКА и родния футбол.

И двата отбора създадоха повече голови положения преди почивката, когато намеси имаше и вратарят на българския тим Виталитас Черниаускас. "Червените" търсят игровия си облик, тъй като стилът на Ел Маестро е много по-различен от този на Стамен Белчев - по директен е, без продължително задържане на топката.

Едно от хубавите неща днес, паралелно с добрата посещаемост, бе попадането в титуларния състав на 17-годишния Валентин Антов, който действаше като вътрешен халф и бе сред най-добрите на терена.

Личи липсата на централен нападател. По-рано днес клубът обяви привличането на бразилеца Мауридес Роке Жуниор, който идва от португалския "Беленензес" и на който се разчита да замени Фернандо Каранга, чийто трансфер в Китай беше официализиран днес.

Очаквайте подробности и снимки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване