07/17/18 02:31
(http://www.clubz.bg/)

Арестуваха в САЩ руска шпионка

Руската гражданка Мария Бутина е арестувана във Вашингтон и обвинена в опит да повлияе на американски граждани в полза на Русия, предадоха Ройтерс и Франс прес.

29-годишната Мария Бутина работела по инструкции от високопоставен служител в руското правителство, на когото са наложени санкции от американското министерство на финансите, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ.

Бутина е арестувана вчера и ще остане в ареста до сряда, когато трябва да се яви пред съда. Бутина е влязла в САЩ със студентска виза. Обвинена е, че е развивала отношения с американци и е действала по нареждания на чуждо правителство да се внедрява в организации с влияние в американската политика, за да работи в изгода на интересите на Руската федерация.

Според обвинителния акт една от тези организации е Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, която отстоява правото на носене на оръжие.

Арестът става само няколко часа след срещата на Тръмп с Путин в Хелцинки. На пресконференцията американският президент обяви, че вярва на Путин, че Кремъл не се е намесвал в президентските избори през 2016 г. По този начин той загърби разследването и изводите на разузнавателните служби в САЩ за вмешателство на Москва във вота. 

Публикувана на 07/17/18 02:31 http://clubz.bg/70640-arestuvaha_v_sasht_ruska_shpionka

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване