07/17/18 09:43
(http://www.klassa.bg/)

ДА СЕ БУНТУВАШ СРЕЩУ НОРМАТА В ГОДИНИ НА СОЦИАЛИЗЪМ – ГРУПА „КУКУВ ДЕН“

 Sofiapress.com започва своята нова рубрика „Алтернативното изкуство в България“, в която ще ви запознаем с експериментиращите творци в страната. Ще ви разкажем вълнуващите им истории, за да излезете заедно с тях извън зоната си на комфорт. Кои са те?  Очаквайте най-интересното, което се случва на родната алтернативна сцена през годините!

Първият човек, с когото започваме рубриката „Алтернативното изкуство в България“ е художникът Орлин Дворянов.

Защо ни е нужна доза експеримент? 

В тази рубрика ще бъде представено съвременното българско изкуство, което експериментира и не седи спокойно в удобството на установената норма. Всеки подобен опит е основан на стремежа към надмогване първо на самите себе си, а оттам вече и на света около нас. Това е трансформиране на формата от твореца, която предизвиква и него, и зрителят, и самия обект в опит да се прекрачи предела.

Всяко едно човешко същество е обречено да се надскача, да си задава въпроси за нещата, което не се разбират лесно и да се опитва да намери отговор на онова, което се нарича тайна на битието. И ако го прави по пътя на изкуството като е честен в своята дейност, не него ще е необходима свобода, за да отиде отвъд, да достигне до онази непостижима другост. За това, предполагам, е необходимо кураж, отдаденост, с която да забравиш напълно за себе си, известна доза лудост.
Прочетете целия материал на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване