07/17/18 11:06
(transmedia.bg)

Животните били законно избити, БСП иска оставки

Животните в Странджа са законно избити – в 7 общини от областите Ямбол и Бургас е доказана чума по овцете и козите.

Това стана ясно след двучесово извънредно заседание на Оперативния щаб, сформиран по искане на премиера, и председателския съвет на Народното събрание.

Депутатите поискаха от изпълнителната власт да информира занапред по-добре населението за необходимите мерки.

Според Цветан Цветанов действията на БАБХ са навременни и напълно законни. Избитите 4000 животни били заразени. Обезщетенията за стопаните ще бъдат между 140 и 190 лева за животно. Цветанов заяви още, че заразата ще бъде овладяна.

От БСП пък поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според левицата действията на властите са неадекватни и незаконни. „Запознаха ни със ситуацията. Обсъждахме досегашните действия на управляващите, както и бъдещите. Оспорихме всички досегашни действия на правителството като незаконни на основание Закона за   ветеринарномедицинската дейност, който казва, че в тази ситуация трябва да се свика централната епизоотична комисия. Заповедите трябва да се подпишат от министъра на земеделието“, заяви Корнелия Нинова.

Порожанов от своя страна отговори, че ако „премиерът прецени, е
готов да си даде оставката“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване