07/17/18 09:46
(http://www.klassa.bg/)

ЗАЩО АРТИСТИТЕ СА НИСКОПЛАТЕНИ?

 Ново изследване предполага, че това може да бъде в състава на мозъка им. Системите за допамин в мозъка им не реагират много на пари.

Повечето артисти работят за изключително ниско заплащане. Въпреки несигурния характер на икономиката на изкуството. Но какво ще стане, ако някои художници всъщност са физиологически свързани да не се интересуват от пари?

Това е последица от ново проучване, публикувано в „Research Creative Journal“, ръководено от д-р Роберто Гоя-Малдонадо, ръководител на системите за невронаука и изображения в психиатричната лаборатория в университетския медицински център в Гьотинген, Германия, пише изданието Артси. Изследователският екип е наблюдавал активност в частите на мозъка, които произвеждат допамин- химикалът, който доставя вълни от щастие, често свързани със секс, наркотици и хазарт. По време на експериментът на на групи от художници и не-художници са предложени пари без да правят нищо в замяна.
Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване