07/20/18 10:04
(http://budnavarna.bg/)

Варненци могат да се включат в Европейската седмица на мобилността „Social Biking challenge”

От 16 септември започва началото на Европейската седмица на мобилността с инициативата „Social Biking challenge”, в която могат да се включат всички градове от България и други страни от Европа, научи BudnaVarna.bg.

Това е нов формат, чрез който се насърчава физическата активност, използването на устойчивия транспорт и се увеличава колоезденето чрез създаване на мрежа от велосипедисти.

Предизвикателството се основава на приложението BikePrints за проследяване на велосипедисти, което може да бъде безплатно свалено в магазините на Android и IOS.

Приложението позволява на потребителите да следят пътуванията си и да участват в триседмично състезание в рамките на своя град с всички останали градове в Европа. Велосипедистите могат да се придвижват сами, по двойки или групи и да печелят точки въз основа на изминатото разстоянието. Точките ще бъдат превърнати в награди.

Европейската комисия търси координатори, които да подпомагат популяризирането и организирането на предизвикателството за социално колоездене в техния град. Местният координатор, организирал най-успешното предизвикателство за местно социално колоездене, ще получи награда на церемония в Брюксел.

Потенциални координатори на местните социални колоездачи (общини, неправителствени организации, велосипедни клубове и др.), които биха искали да организират предизвикателството за социално колоездене в техния град (по време на кампанията „Европейска седмица на мобилността“ или самостоятелно), трябва да заявят това до 30 юли на eu-socialbiking@ec.europa.eu.

Материалът Варненци могат да се включат в Европейската седмица на мобилността „Social Biking challenge” е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване