07/21/18 20:28
(http://www.clubz.bg/)

"Левски" наказа "Ботев" в добавеното време

"Левски" измъкна победата в последните секунди на мача срещу "Ботев" в Пловдив - 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. Попадението след пас на Габриел Обертан реализира юношата на клуба Илия Димитров, който през миналия сезон беше преотстъпен на "Локомотив" (София).

Успехът дойде трудно и в самия край, но "Левски" заслужаваше повече, отколкото "Ботев". "Канарчетата" не създадоха нито едно чисто голово положение, докато "сините" имаха няколко. Мачът бе на ниско ниво.

И двата отбора имат проблеми. "Левски" е без треньор след напускането на Делио Роси и днес бе воден от Тодор Симов и Георги Тодоров - и двамата от детско-юношеската школа на "Герена". "Ботев" има финансови проблеми, за които наставникът Николай Киров говори след края на срещата.

"Сините" започнаха по-активно от самото начало и изцяло превъзхождаха съперника си през първото полувреме. Пропуски направи Станислав Костов, основна заслуга резултатът да остане 0:0 има вратарят на домакините Кайзер. 

"Жълто-черните" подобриха играта си след почивката. Започнаха повече да нападат, но по-интересните ситуации отново бяха пред Кайзер. Отново Костов се размина с гола. "Ботев" опитваше да вкара с далечни удари и центрирания към единствения си нападател Стивън Петков.

В добавеното време "Левски" свари "канарчетата" неподготвени, Обертан беше сам отдясно и поднесе топката на Димитров, който реализира първото си попадение за родния си клуб в професионалния футбол.

Стана ясно, че сърбинът Славиша Стоянович, който преговаря със Спас Русев за треньорския пост на "Герена", е в България. Двамата са проследили двубоя от София и ще продължат да разговарят и в неделя. 

Николай Киров пък открито критикува пред "Диема" изказване на клубния си президент Ангел Палийски. Ден по-рано босът даде интервю, в което заяви, че "Ботев" няма финансови проблеми и очаква спокойно старта на сезона, ще гони призово класиране и т.н.

Според Киров това не отговаря на истината. Бюджетът на клуба е намален с 30 процента от зимата. Продават се играчи, за да се кърпят дупки, а други си тръгват заради безпаричие. За да се правят входящи трансфери, трябва да има изходящи. Киров добави, че е притеснен за бъдещето на "Ботев".

По-рано днес "Лудогорец" спечели с 1:0 срещу "Етър". В неделя ЦСКА-София приема "Локомотив" (Пловдив) от 20:45 часа.

Публикувана на 07/21/18 20:28 http://clubz.bg/70880-levski_nakaza_botev_v_dobavenoto_vreme

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване