07/21/18 13:23
(http://regiona.bg/)

Оркестър „Ритмика“ огласи Градево за Илинден

Жители, гости и приятели на най-дългото село – Градево празнуваха Илинден, празника на селото. Стотици се събраха на обща трапеза на поляната край църквата „Св. Илия” в центъра на селото.
Тази година празникът се отпразнува точно на деня – Илинден, но празнуващите, въпреки делничния ден, не бяха малко. Курбанът, който традиционно се дава в деня на църковния празник и почитането на Св. Илия, бе и тази година точно на деня.

Вечерта, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметовете на населени места споделиха големия празник на село Градево. За доброто настроение на всички празнуващи се грижеше оркестър „Ритмика“ още от ранно свечеряване. От най- малки до много възрастни бяха дошли в селото, за да празнуват заедно на родното място. Големи хора се вият в селото по традиция на поляната, а за най- малките имаше забавления и батути около черквата. Празнична заря озари небето малко преди полунощ, а кметът на селото Кирил Йосифов поздрави всички хора дошли на най- големия празник в селото, като им пожела още дълги години да са здрави и задружно да се събират.

 

Материалът Оркестър „Ритмика“ огласи Градево за Илинден е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване