07/21/18 04:51
(http://www.clubz.bg/)

САЩ дават $200 млн. на украинските военни

Санкциите на ЕС са обвързани с изпълнението на всички точки от споразумението за примирие в Източна Украйна. Снимка ЕПА/БГНЕС

Пентагонът обяви снощи, че ще отпусне 200 милиона долара на въоръжените сили на Украйна за обучение, консултантска помощ и екипировка, предаде Асошиейтед прес, циктирана от БТА.

Средствата са предназначени за оптимизиране на командването и управлението на силите, подсигуряване на комуникациите и медицинско лечение. Графикът за извършване на доставките ще бъде оповестен по-късно, се казва в съобщението на отбранителното ведомство на САЩ.

Новата военна помощ съвпада с опитите на правителството в Киев да доближи въоръжените си сили по функционалност със силите на страните от НАТО.

Вестта за помощта идва и по време на политическия дебат след руско-американската среща на върха в Хелзинки и позицията на президента Доналд Тръмп за военната интервенция на Русия в Източна Украйна, отбеляза АП.

Публикувана на 07/21/18 04:51 http://clubz.bg/70861-sasht_davat_200_mln_na_ukrainskite_voenni

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване