08/10/18 12:59
(http://regiona.bg/)

Драстичната разлика в заплатите в ОбС Благоевград, ето колко взима председателят и останалите съветници …

Малко след като излязоха на яве заплатите на народните избраници се разбраха и заплатите на местната власт, разбра се кой колко пари е спестил и с какви средства разполага в наличност.
Ако преместим погледа от национално ниво в към регионално т.е. в община Благоевград ситуацията е следната.
Стабилността в Благоевград е само в заплатите на властта, цените на обществените поръчки и високите цени на стоките и услугите.
Сега ще ви запознаем с ценовия апокалипсис на заплатите на местните общинари. При заплащането на хората от властта в Благоевград има крещяща несправедливост. Едни получават минимално заплащане, а други максимално. На фона на тези заплати, тези на благоевградчани се доближават до заплатите на най-бедния район в целия Европейски съюз- Видин. И всичко това се случва в центъра на Югозапада, в града, през който минава Международен транспортен коридор, градът който е икономически, културен и образователен център. Въпреки прекрасният климат, богатството от културни и исторически забележителности, развития туризъм и всички други дадености Благоевград е на дъното и това не е само суха статистика.
Ето как стоят нещата със заплатите в местния парламент.
Председателят на ОбС Радослав Тасков като годишна заплата е получил 41 328 лв. , като в тази сума не влизат парите за представителство и за дрехи, които се получават редовно.
Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов декларира доход от заплата 33 422 хил.лева и 79 800 лв. от стопанска дейност.
Зам.кметовете на Община Благоевград са със следните доходи:
Годишната заплата на зам.кмета по културата Христина Шопова е била 45 510 лв. Шопова обаче има и приход от 29 000 лв. от друга стопанска дейност.
Зам. кмета по строителството Емилия Тунева, не е посочила нито имоти, нито пари, вкарала е в декларацията си единствено годишна заплата от 10 183 лв. и близо 2000 лв. доходи като ЕТ.
Зам. кмет по европейските проекти Зорница Кралева има годишна заплата от 53 126 лв.
Иво Николов, отговарящ за икономиката и финансите на Благоевград е с 58 000 лв. годишен трудов доход, а на влог има 255 000 лв. на влог, към който през 2017 г. са влезли още 14 382 лв. от друга стопанска дейност.

На фона на тези бомбастични заплати за Югозапада на зам.кметове и председател на ОбС в Благоевград. Редовите общински съветници получават минимално трудово възнаграждение от порядъка на 300 до 460 лева, което е даже под минималната работна заплата.
Е ясно се вижда къде е стабилността в заплащането Благоевград.
Явна управляващите в Благоевград са се вслушали в съвета на Цветан Цветанов относно заплатите на народните избраници, според който “ по-добре народният представител да получава заплата от държавата, отколкото да го направиш хрантутник на някой холдинг“.

 

Материалът Драстичната разлика в заплатите в ОбС Благоевград, ето колко взима председателят и останалите съветници … е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване