08/10/18 06:21
(http://regiona.bg/)

Кметът на Кресна Николай Георгиев моли държавата за помощ…

Държавата не е отпуснала никакви средства за обновяване на военните паметници, свързани с Кресненско-Разложкото въстание, това каза кметът на Кресна Николай Георгиев.

140- годишнината от въстанието ще бъде отбелязана през октомври под патронажа на президента на България.

Най-тревожно е състоянието на военната костница, намираща се в подземието на черквата „Свети Иван Рилски“ в Кресна. Никаква грижа не е полагана за тленните останки на 560 офицери и войници, загинали в Балканските и Първата световна война, откакто те са положени в костницата през 1941 година  каза кметът на общината, като уточни, че в момента приключва ремонтът на самото помещение, с финансовата помощ на Неврокопската митрополия.

В момента се освежават и почистват паметниците на героите от Кресненско-Разложкото въстание, като се поставят и нови паметни плочи на знакови исторически места в района, каза Николай Георгиев. Бюджетът на малката община е крайно недостатъчен за подготовката на честванията по повод 140-годишнината от въстанието, съобщи БНР. Затова той е поискал помощ от държавата. сн.кмета бг

Материалът Кметът на Кресна Николай Георгиев моли държавата за помощ… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване