08/10/18 20:01
(http://www.clubz.bg/)

Мирела Демирева взе сребро на европейското

Мирела Демирева спечели сребърен медал на скок височина на европейското по лека атлетика в Берлин. За втори път в кариерата си Мирела преодоля 200 см. Тя го направи от третия опит, което й осигури отличието.

Шампионка стана рускинята Мария Ласицкене - най-добрата в сектора напоследък. Тя скочи 2 м от втория опит. Двете с Мирела водиха битка и на 204 см, но след като никоя от тях не постигна тази височина, титлата отиде при Ласицкене.

Демирева имаше трудности още на стартовите 194 см (от втория скок), след това пропусна 196 и 198 см и реши да пробва направо на 200 см. Показа здрава психика, минавайки над летвата от третата възможност.

Така Мирела спечели първия медал за България на първенството в германската столица. Тя за втори път в кариерата си е "сребърна" от европейско. Има медал от този метал и на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

На троен скок Габриела Петрова остана шеста с 14,26 м. 

Радост днес ни донесе и Ивет Лалова, която се класира на финал на 200 метра. Тя записа второ време в първия полуфинал - 22,65. 

Публикувана на 08/10/18 20:01 http://clubz.bg/71758-mirela_demireva_vze_srebro_na_evropejskoto

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване