08/10/18 11:59
(http://budnavarna.bg/)

Премиерът Бойко Борисов провери ремонтите

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтни работи по реализирането на инфраструктурните проекти във Варна, заедно с кмета Иван Портних и министъра на финансите Владислав Горанов.

 

Обиколката започна от бул. „Васил Левски“ – най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждане на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. Ремонтът на съществуващата част от булеварда пък се финансира по проект по ОП „Региони в растеж“. След завършване на булевард „Васил Левски“ ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите. Премиерът Борисов отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено.

 

След това обиколката продължи с оглед на ремонтните дейности за пробива на бул. „Сливница“ за който Министерският съвет отпусна 4,5 млн. лв. Там ще бъде изграден и паркинг до парк-музея „Владислав Варненчик“. С реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“.

 

Веднага след това Бойко Борисов и кметът Иван Портних посетиха район „Аспарухово“, където са завършени ремонтът и разширението на ул. „Мара Тасева“, а в момента се ремонтира бул. „Народни будители“. Премиерът бе запознат на място и с проекта за изграждане на рибарско пристанище в района на Карантината- зона, в която няма плажна ивица. „Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол“, коментира премиерът.

 

На срещата в Аспарухово бяха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. „Благодаря на правителството за помощта – за отпуснатите 300 000 лв за храм „Св. Прокопий Варненски“, и още 200 000 лв. за ремонта на покрива на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, каза владиката. Много снимки с премиера пък си направиха възпитаниците на Детската-юношеската школа на ФК „Спартак“, които благодариха за подкрепата за стадиона.

 

Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, министър-председателят Борисов заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на участъка Белокопитово-Търговище.

Материалът Премиерът Бойко Борисов провери ремонтите е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване