08/15/18 14:10
(http://regiona.bg/)

Младежи похапнаха боровинки от пазара в Благоевград, споделиха: Действат ни като афродизиак!

Диворастящите боровинки бяха хит на пазара днес в Благоевград. Цената е 6 лева за килограм като вкусния плод се предлагаше и в малки кофички за 1лв.

Цената е висока, твърдят купувачите – „Ни са ги садили, ни са ги копали!“ Въпреки това залежала стока нямаше, а кофите на продавачите бързо се изпразваха.

Сряда е един от двата пазарни дни в седмицата, десетки производители от Благоевград и региона излагат за продан продукцията си. Повечето са производители на плодове и зеленчуци, но доста предлагаха днес горски плодове. Като боровинки за 5-6 лв., ягоди за 9 лв. , малини 6 лв. и гъби за 17-25 лв., предимно манатарки и пачи крак. Всички те са брани по горите.

Млада двойка от Благоевград си купи боровинки в кофичка и обясни,че боровинките предпазват от загуба на паметта.

„ Установихме, че боровинките ни действат тонизиращо, и увеличават половата мощ. Често си купуваме боровинки лятото тъй като помагат за очите и според проучване, яденето на най-малко една порция от боровинки седмично може да забави отслабването на паметта от няколко години “, обясниха младежите.

Берачи са цели семейства от селата около Благоевград , които в началото на юли се изнасят в планината и започват брането на първите боровинки, за да припечелят и да се издържат.

 

 

Материалът Младежи похапнаха боровинки от пазара в Благоевград, споделиха: Действат ни като афродизиак! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване