08/15/18 08:31
(transmedia.bg)

Поне още седмица няма да има Търговски регистър

Поне още една седмица потребителите на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел няма да могат да ги използват функционално. Това става ясно от писмо до медиите на Агенцията по вписванията (АВ).

В момента могат да се извършват справки за актуалното състояние на фирмите. „Продължава работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра. Характерът на технологичните процеси предполага регистърът да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица“, уточняват от АВ.

От писмото се разбира, че нарушаването на работата на регистъра „не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството“. Не съществували и рискове за злоупотреби с наличните данни.

Така и не става ясно какъв е проблемът.

Регистърът не работи от миналата седмица, което доведе до притеснения сред гражданите и собствениците на фирми заради възможни злоупотреби при отсъствието на регистър. Веднага след срива правосъдният министър Цецка Цачева сезира прокуратурата, ДАНС и МВР.

Директор на Агенцията по вписванията е свързаната с Делян Пеевски Зорница Даскалова. Преди това тя беше член на КЗК. До този момент нито Даскалова, нито Цецка Цачева са коментирали публично ситуацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване