Ортопед застава начело на Агенцията по трансплантациите

http://clubz.bg/73144-ortoped_zastava_nachelo_na_agenciqta_po_transplantaciite

Д-р Михаил Христов е новият директор на Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ). Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Д-р Христов е магистър по медицина, с придобита специалност „Ортопедия и травматология“.

През годините е бил директор на Градска многопрофилна болница – Варна, началник отдел в НЗОК, ръководил е и Регионалния център по здравеопазване – София.

Заемал е позициите на главен инспектор в ИА „Медицински одит“ и държавен инспектор в Изпълнителната агенция по трансплантация. През 2017 г. оглавяваше Изпълнителна агенция „Медицински одит“, като през същата година е бил и председател на Надзорния съвет на НЗОК. Последно е бил управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Досегашната директорка на агенцията Д-р Марияна Симеонова депозира на 10 септември оставката си. Мотивите на д-р Симеонова са лични, свързани с нейното професионално развитие. Анестезиоложката депозира оставка още през юни, но тогава тя беше приета. През юни тя получи подкрепата на редица пациентски организации. Д-р Симеонова беше на този пост от 2013 г.

Екипът на Министерството на здравеопазването продължава преговорите за сключване на договор с европейски трансплантационен център, който да осигури лечението на българските граждани, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб. На финален етап са разговорите с трансплантационния център в гр. Есен, Германия, за които д-р Симеонова ще продължи да съдейства със своята експертиза.

Белодробно болни, нуждаещи се от трансплантация, няколко пъти се събираха на протест пред Министерство на здравеопазването. Те недоволстваха, тъй като от началото на 2017 г. клиниката в Австрия, в която вече успешно са извършени седем трансплантации на бял дроб, отказва да приема повече българи с мотив липса на договор с Евротрансплант.

Съдът решава мярката за неотклонение на шофьора, който уби велосипедист във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=381782

Окръжният съд във Варна предстои да гледа днес искането на прокуратурата за постоянен арест на шофьора, убил велосипедист във Варна и избягал от местопрестъппението. Припомняме, 25-годишният Петър Здравков, който блъсна велосипедист на бул.

Претърсиха офиси на собствениците на Сръбски ресторант Бест и Везувий

https://offnews.bg//temida/pretarsiha-ofisi-na-sobstvenitcite-na-srabski-restorant-best-i-vezuvij-688048.html

Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна извършването на претърсвания и изземвания в офиси на дружества в гр. София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“, обиски на лица и разпити на свидетели на територията на гр. София.

Акцията е част от разследване, установяване и задържане на хора от различни нива на организирана престъпна група.

На 24 август 2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан. Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. 

Иззети бяха всички машини и съоръжения от четирите фабрики за производство на крайния продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Иззети бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. Установено бе, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден.

Към настоящия момент две от задържаните лица са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а четири лица са с мярка „домашен арест“.

В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.

Акцията продължава и в София с обиски в посочените офиси. Според публикации в медиите ресторант "Везувий", който се намира в столичния квартал „Иван Вазов“, се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев - Бирмата, който е бивше гадже на фолк певицата Преслава. Сръбски ресторант Бест пък е собственост на бащата - Евлоги Станоев – Голямата Бирма.

Откриват 130-тото издание на панаира във Враца

http://www.cross.bg/mestnite-izdanie-vratza-1583815.html

/КРОСС/ Тази вечер във Враца се открива 130-тото издание на Врачанския есенен панаир.  В следващите пет дни юбилейното издание на панаира ще предложи богата културна програма, самобитни стоки и разнообразни храни. Кметът на Враца Калин Каменов: "Тържища като Врачанския панаир трябва да бъдат място за изявяване на местните търговци и производители, на местните занаятчии и на местните творци. Хубавото е тази година ще има и занаятчии от съседни нам държави, благодарение на Търговско-промишлената палата, и от Сърбия, и от Румъния. Ще има много уникални продукции - екологични, козметични, кулинарни, питейни, продукции, които рядко могат да бъдат намерени в магазинната мрежа." Традиционно панаирът е притегателно място за жителите и гостите на града, особено за младите хора: "Смятам, че е много интересен."  "Има различни керамики, много изписани неща. Има и интересни неща за хапване, които не мога да намеря другаде. Готино е, защото всички отиват там."

ВАЖНО! Пореден протест: Блокират пътя за Кръстова гора

https://pik.bg/важно-пореден-протест-блокират-пътя-за-кръстова-гора-news780788.html

ВАЖНО! Пореден протест: Блокират пътя за Кръстова гора

Пореден протест на пътя. Жителите на няколко села ще затворят пътя Пловдив – Смолян.

Протестът ще се състои за кратко в 10:00 часа. Хората настояват да бъде построена 7-километрова отсечка по пътя, която чакат от 60-а година.

„Толкова години вече лъжа, лъжа, лъжа. Евентуално и да го блокираме няма да бъде за много, защото ще се чувстваме неудобно – днес хиляди богомолци отиват в Кръстова гора. Просто искаме властта да ни разбере, че не можем вече да чакаме“, заявиха протестиращите пред БНТ.

Благоевградчанин открадна...... електрически стълб, влиза в съда

http://www.struma.com/krimi/blagoevgradchanin-otkradna-elektricheski-stulb-vliza-v-suda_139212/

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. Я. за извършена от него кражба на чужда вещ.

През деня около 12 ч., на 09.04.2018 г., обвиняемият Я. отнел стоманено-тръбен електрически стълб, намиращ се в района на ул. „Полковник Дрангов“ в гр. Благоевград. Незаконно отнетата вещ, на стойност 751 лева, е била собственост на Община Благоевград. Престъплението е било извършено от И. Я. в условията на повторност, след като е...

Продължава

Фейсбук е подготвен срещу опитите за манипулация на избори

http://www.cross.bg/izbori-zykurburg-manipylatziya-1583814.html

/КРОСС/ Фейсбук вече е по-добре подготвен срещу опитите за манипулация на избори, увери шефът на социалната мрежа Марк Зукърбърг. Изявлението му е с оглед на предстоящото през ноември гласуване за Конгрес на САЩ. В дълъг пост на страницата си Зукърбърг припомни, че мрежата вече е "идентифицирала и премахнала фалшиви профили преди изборите във Франция, Германия, щата Алабама, Мексико и Бразилия. 

Протест ще блокира пътя Пловдив - Смолян

http://www.cross.bg/putya-godina-komitet-1583813.html

/КРОСС/ Жители на няколко села в община Баните ще блокират в 10 часа пътя Пловдив - Смолян в района, където е отбивката за Кръстова гора. Причината за недоволството е състоянието на пътя между Загражден и Белица. От инициативния комитет нямат обяснение защо при отпуснато финансиране, повече от година ремонтът не започва. Хората са принудени да обикалят 200 километра през Пампорово. В предаването „Преди всички“ Мара Чонева от Инициативния комитет на протестиращите и Сдружение „Горди загражденци“ обясни, че проблемът е в 7,5 км. Хората са получили уверението през миналата година, че тази есен пътят ще бъде отворен: „Селото обезлюдя, младите се изселиха. Миналата година бе създаден инициативен комитет, подкрепен от сдружението ни, които подновиха борбата за довършване на пътя. Събра се подписка, инициира се протест миналата година. Тогава се поеха ангажименти и се дадоха срокове за изпълнение. Процедурата започна, бяхме уверявани, че тя върви и на есен ще режем лентичката. Есента дойде и не само не отрязахме лентичката, но дори и строежът не започна“. Чонева посочи, че имат уверение, че на днешния протест ще има представител на АПИ, който да даде отговори. Тя отбеляза, че ако исканията им не бъдат чути, протестите ще продължат всяка седмица.

САЩ наложиха санкции на две китайски компании, свързани със Северна Корея 

https://www.investor.bg/sasht/337/a/sasht-nalojiha-sankcii-na-dve-kitaiski-kompanii-svyrzani-sys-severna-koreia-268215/

Наказателните мерки включват замразяване на активи, притежавани от санкционираните лица в САЩ, и забрана за извършване на финансови операции с тяхно участие

Пламен Константинов: Допуснахме много грешки, ще търсим реванш срещу Полша

https://www.24chasa.bg/sport/article/7055216

Пламен Константинов: Допуснахме много грешки, ще търсим реванш срещу ПолшаДопуснахме много грешки, най-вече на сервис, заяви Пламен Константинов след загубата на България с 1:3 от Иран. Националният селекционер на волейболния ни отбор не бе доволен представянето на тима ни, предава Би Ти Ви. "Трябва да отдадем заслуженото на Иран. Изиграха много силен мач и направиха много малко грешки.

129 кучета преминаха през общинския имот в Дупница

http://www.struma.com/obshtestvo/129-kucheta-preminaha-prez-obshtinskiya-imot-v-dupnica_139211/

129 кучета са преминали и обработени от общинския приют в Дупница от началото на годината до днес. Най-много са обработените четириноги през месец юни - 27 и месец март -24. Общият брой на кастрираните кучета е 91 като 32 от тях са женски. Едва 13 са осиновените, а отказ от собствениците им да ги гледат и са ги отвели в приюта са 3 кучета. Евтаназирани кучета досега няма.

Служителите от приюта не крият, че редовно са приемани войнствено от граждани при улавянето на бездомни кучета,...

Продължава

Нещо се случва с „ВИП Брадър“, свалят ли шоуто?

http://www.struma.com/lyubopitno/neshto-se-sluchva-s-vip-bradur-svalyat-li-shouto_139210/

Какво се случва във „ВИП Брадър“, защо рейтингът му така главоломно се срива?

Това предстои да се разясни от тв спецовете, но междувременно цифрите от пийпълметрията на Нова тв са стряскащи – и по тях конкурентният на Брадъра формат „Фермата“ печели битката за зрители.

Всеизвестен факт е, че двете големи телевизии боравят с две пийпълметрични агенции. Макар че „Фермата“ още от миналия си сезон често водеше по резултат Брадъра по рейтингите на Нова тв, тази година тенденцията е още от самия старт на двете риалитита и е със...

Продължава

Мексико мисли върху офертата на САЩ за пари срещу депортация на мигранти

https://www.actualno.com/america/meksiko-misli-vyrhu-ofertata-na-sasht-za-pari-sreshtu-deportacija-na-migranti-news_694733.html

Властите в Мексико съобщиха в четвъртък, че са получили от Съединените американски щати оферта за прием и депортиране на мигранти срещу заплащане, предаде AFP, цитирана от БГНЕС. От латиноамериканската държава отричат да са приели предложението. Изявлението идва след твърденията, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да предостави на Мексико 20 млн. долара, за да депортира нелегални пришълци от Централна Америка, които преминават транзитно за САЩ. „Правителс

В. Либерасион" за интервюто на двамата руснаци: Лош скеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055207

В. Либерасион" за интервюто на двамата руснаци: Лош скечОбясненията на руснаците, заподозрени за опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Солсбъри, отговарят на някои въпроси, но повдигат също толкова нови, пише британският в. "Гардиън", цитиран от БТА. Александър Петров и Руслан Боширов твърдят, че толкова силно са искали да разгледат катедралата в Солсбъри,

Енергетиката - водеща тема при срещата на външните министри на Гърция, Кипър и Израел

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055210

Енергетиката - водеща тема при срещата на външните министри на Гърция, Кипър и ИзраелРазширяването на сътрудничеството с акцент върху енергетиката е било в центъра на тристранната среща на министрите на външните работи на Гърция и Кипър Никос Кодзиас и Никос Христодулидис с израелския премиер и министър на външните работи Бенямин Нетаняху вчера в Израел, съобщава агенция АНА-МПА. Преди срещата Нетаняху е изтъкнал значението на

На 17 септември 205 първокласници за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Разлог

http://www.struma.com/obshtestvo/na-17-septemvri-205-purvoklasnici-za-purvi-put-shte-prekrachat_139209/

За Разлог броят на първолаците е 136, а по училищата в селата на общината са 69. Тази година те са с четирима повече в сравнение с миналата учебна година, когато бяха 201.

Най-много деца – общо 46, са записани в ОУ „Никола Парапунов“, 36 в НУ „Яне Сандански“, 35- в НУ „Кирил и Методий“ и 19 в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

От съставните села в общината най-много са първолаците в с. Баня. Там прага на ОУ „Паисий...

Продължава

Марк Зукърбърг: Фейсбук вече е по-подготвен за борба с изборни манипулации

http://www.struma.com/lyubopitno/mark-zukurburg-feisbuk-veche-e-po-podgotven-za-borba-s-izborni_139208/

Фейсбук вече е по-добре подготвен срещу опитите за манипулация на избори, увери шефът на социалната мрежа Марк Зукърбърг в обстановка на нови заплахи за изборите за Конгрес на САЩ през ноември, предаде Франс прес.

Зукърбърг от месеци е критикуван, че не е приел достатъчно сериозно приписваните на близка до Кремъл фирма кампании по дезинформация и манипулация по време на президентските избори в САЩ от 2016 г. и редовно заявява, че Фейсбук е осъзнал мащабите на проблема и изразходва...

Продължава

Световното по волейбол се довери на Holiday Heroes

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/09/14/svetovnoto-po-voleibol-se-doveri-na-holiday-heroes.387781

Благотворителната организация е официален партньор на най-значимото събитие в мъжкия волейбол, което се завръща в България след цели 48 г.

Безплатни консултации в Софияс водещ неврохирург от чужбина

https://www.actualno.com/healthy/bezplatni-konsultacii-v-sofijas-vodesht-nevrohirurg-ot-chujbina-news_694737.html

На 3 и 4 октомври пациенти с мозъчни тумори и гръбначни заболявания ще имат възможността да се консултират безплатно в София с водещ неврохирург от Турция. Доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“,в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти

ДПС за сделката за ТЕЦ „Варна”: Доган е извън политиката и може да купува каквото поиска

http://www.moreto.net/novini.php?n=381781

Ахмед Доган е извън политиката и може да купува каквото поиска. Така настоящият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ коментира информацията, че почетният председател на партията вече е собственик на ТЕЦ "Варна". „Всички се информираме от Търговския регистър, той е публичен и напоследък работи.

Десет души са ранени в експлозии и пожари северно от Бостън

https://www.mediapool.bg/deset-dushi-sa-raneni-v-eksplozii-i-pozhari-severno-ot-bostan-news283854.html

Най-малко десет души са ранени, а властите приканиха жителите на три градчета северно от Бостън в щата Масачузетс да се евакуират, след множество експлозии и пожари, съобщи полицията на щата Масачузетс, цитирана от световните агенции. Според местни медии причината е пробив на газопровод заради твърде високо налягане. Най-малко една къща е разрушена.     Спасителните служби са регистрирали 70 пожара, експлозии и проверки за изтичане на газ в градчетата Лорънс, Андовър и Северен Андовър. Полицията съобщи за пожари в най-малко 39 къщи.     Десет души са ранени, двама от тях тежко.     Множество евакуации протичат във всички квартали, където се усеща миризма на газ, съобщи в Туитър полицията и добави, че още е рано да се обсъжда причината за злополуката.     Местните власти обаче приканиха жителите, които са клиенти на компанията за природен газ "Колумбия газ", незабавно да напуснат домовете си.     Същата компания беше съобщила по-рано в сайта си, че извършва ремонтни дейности по свои газопроводи в редица населени места в щата Масачузетс. Федералната агенция за безопасност на транспорта, която разследва и инциденти с тръбопроводи, съобщи в Туитър, че изпраща свой екип на място по-късно днес.   

Десет ранени в експлозии и пожари северно от Бостън

https://www.mediapool.bg/deset-raneni-v-eksplozii-i-pozhari-severno-ot-bostan-news283854.html

Най-малко десет души са ранени, а властите приканиха жителите на три градчета северно от Бостън в щата Масачузетс да се евакуират, след множество експлозии и пожари, съобщи полицията на щата Масачузетс, цитирана от световните агенции. Според местни медии причината е пробив на газопровод заради твърде високо налягане. Най-малко една къща е разрушена.     Спасителните служби са регистрирали 70 пожара, експлозии и проверки за изтичане на газ в градчетата Лорънс, Андовър и Северен Андовър. Полицията съобщи за пожари в най-малко 39 къщи.     Десет души са ранени, двама от тях тежко.     Множество евакуации протичат във всички квартали, където се усеща миризма на газ, съобщи в Туитър полицията и добави, че още е рано да се обсъжда причината за злополуката.     Местните власти обаче приканиха жителите, които са клиенти на компанията за природен газ "Колумбия газ", незабавно да напуснат домовете си.     Същата компания беше съобщила по-рано в сайта си, че извършва ремонтни дейности по свои газопроводи в редица населени места в щата Масачузетс. Федералната агенция за безопасност на транспорта, която разследва и инциденти с тръбопроводи, съобщи в Туитър, че изпраща свой екип на място по-късно днес.   

Влязоха в софийски офиси на босове от цигарената афера

https://dnes.dir.bg/krimi/spetsprokuraturata-1

Спецпрокуратурата нищи престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари

Кабинетът няма да изкара пълен мандат, смята лидерът на СДС

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/09/14/3310927_kabinetut_niama_da_izkara_pulen_mandat_smiata_liderut/?ref=rss


Кабинетът няма да изкара пълен мандат. Предсрочни избори може да се случат и следващата година, ако има някой голям гаф. Това коментира председателят на СДС Румен Христов в ефира на Би Ти Ви. "Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в кабинета са за намаляване на напрежението, което се формира в обществото, но скамейката на ГЕРБ не е чак толкова дълга" смята той.<br /><br />Лидерът на СДС коментира и оттеглянето на номинирания за транспортен министър...

Хиляди се събраха в Кръстова гора, митрополит Николай отслужи литургия (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055209

Хиляди се събраха в Кръстова гора, митрополит Николай отслужи литургия (Видео)Църквата отбелязва Кръстовден. Хиляди вярващи се събраха и тази нощ край манастира „Света Троица” в Кръстова гора, за да се помолят за здраве. Вярва се, че там има частица от Кръста Господен и всяка молитва ще бъде чута, предава Нова телевизия. Точно в полунощ започна литургия, която продължи 3 часа. Водеше я пловдивският митрополит Николай.

В Павликени е ден на траур заради загиналите футболисти

http://www.varna24.bg/news/815438.html

В Павликени е ден на траур заради футболистите, които загинаха в катастрофа в четвъртък. Тежкият ...

Баба забременя с четиризнаци

http://www.struma.com/lyubopitno/baba-zabremenya-s-chetiriznaci_139207/

От една 50-годишна жена, отгледала децата си, се очаква да се отдаде на спокоен живот, пътувания и да намира все повече време за себе си. Днес обаче обръщаме поглед към една дама, която е твърдо решена да не се обрича на подобно "безсмислено съществуване", както тя го описва, а да стане майка отново. Фактът, че вече е баба и има осем внучета, възрастта на които варира между седем месеца и 11 години, не променя нейното решение.

Името на дамата е Трейси Бритън и благодарение...

Продължава

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите отмятат седмицата с неизпълнена програма заради номерата на президента Радев и Лозан Панов - гледайте НА ЖИВО!

https://pik.bg/извънредно-в-пик-tv-депутатите-отмятат-седмицата-с-неизпълнена-програма-заради-номерата-на-news780762.html

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите отмятат седмицата с неизпълнена програма заради номерата на президента Радев и Лозан Панов - гледайте НА ЖИВО!

Депутатите приключват пленарната седмица с неизпълнена програма заради неявяването на шефа на ВКС Лозан Панов в парламента за изслушването на доклада за дейността на Висшия съдебен съвет и неподписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, за да може да бъде гласувана кандидатурата му за министър на вътрешните работи.

Междувременно, заради черен пиар във в. Капитал" на кръга на олигарха Иво Прокопиев кандидатурата си за министър на регионалното развитие оттегли зам.-министърът на икономиката Александър Манолев. Друга кандидатура все още не е издигната.

Гледайте на живо по ПИК TV!

<--|piktvplayer|-->

Вучич иска еврочленство през 2025 г. срещу договор с Косово

http://clubz.bg/73143-vuchich_iska_evrochlenstvo_prez_2025_g_sreshtu_dogovor_s_kosovo

Сръбският президент Александър Вучич иска Европейският съюз да гарантира на страната му членство през 2025 година, за да подпише той договор за бъдещите отношения с Косово, предаде Ройтерс.

"Ако някога стигнем до споразумение (с Прищина), Сърбия трябва да получи ясна гаранция, че ще стане страна членка на ЕС през 2025 година", казва Вучич.

Той отмени преговорите с косовския си колега Хашим Тачи през миналата седмица в Брюксел, когато те за първи път трябваше да обсъждат размяна на територии като стъпка към сделка за бъдещите им отношения. Очаква се да направят втори опит за преговори идния месец.

Различията между Сърбия и Косово са такива, че постигането на споразумение може да отнеме и десет години, посочва Вучич пред агенцията.

"Понякога се усмихвам, когато чувам как хората опростяват нещата и казват, че сделката се свежда до "давам ти три села и получавам шест села за тях, добавя сръбският президент. - Ако някога стигнем до сделка, това трябва да бъде цялостно споразумение, което ще включва не само отношенията между нас и албанците в Косово, но ще трябва да включва резолюция за нашия европейски път и по-нататъшното ни икономическо развитие."

Вучич казва, че подкрепата на Германия и Русия, които сега са против размяната на територии между Сърбия и Косово, ще бъде необходима за евентуалното споразумение. САЩ и част от ЕС са готови да подкрепят размяната.

Той подчертава, че договор между сърбите и албанците в Косово би направил целия регион по-сигурен, по-стабилен и по-привлекателен икономически, но че тази перспектива може да бъде осуетена от възхода на крайнодесните партии в Европа, които са противнички на разширяването на ЕС.

Мощен, безболезнен и бърз уред за епилация- VENUS VELOCITY вече в Благоевград!

http://regiona.bg/%d0%bc%d0%be%d1%89%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%b7-%d1%83%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%b7%d0%b0-%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b0/

Най-добрата клиника  в Благоевград на утвърдения доктор Балабанов вече разполага с най-бързия, най-мощния и най-безболезнения лазер в индустрията- VENUS VELOCITY .
Уредът разполага с три големини на накрайника за бърза и ефективна процедура. Има специални фини настройки за цвят на кожа, дебелина на косъм и честотата на окосмяване. Можете да се отървете от нежеланото окосмяване само след няколко процедури.

Най-добрият лазер в Югозападна България вече е тук в Благоевград. Процедурите с уреда ще са с първата медицинска, а не козметична апаратура за обезкосмяване.
Заповядайте при нас, за да усетите разликата!

Специално за клиентите си клиниката на доктор Балабанов пуска промоция. Първата процедура ще бъде безплатна, а за пакетни цени до 50% отстъпка!
Ела те да пробвате и да се насладите на истинско гладко тяло!

Материалът Мощен, безболезнен и бърз уред за епилация- VENUS VELOCITY вече в Благоевград! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Специализираната прокуратура с акция в няколко софийски фирми

http://www.cross.bg/prokyratyra-litza-tzigari-1583812.html

/КРОСС/ Действията на Специализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Пловдив, предвид събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група. На 24.08.2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив  привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан. Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава  е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. Иззети бяха всички машини и съоръжения от четирите фабрики за производство на крайния продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Иззети бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. Установено бе, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден

Сензационно! Проговориха отровителите на Скрипал!

http://www.struma.com/sinya-lampa/senzacionno-progovoriha-otrovitelite-na-skripal_139206/

Двамата руснаци, обвинени в опит за убийство на бившия шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря, дадоха интервю. Те заявиха, че нямат нищо общо със случая и че са посетили Солсбъри като туристи. Именно там през март беше извършено нападението с „Новичок”.

Миналата седмица британските власти идентифицираха двамата предполагаеми извършители, които действали под фалшиви имена. Британската полиция заяви, че мъжете, появили се по телевизията, имат известна прилика със...

Продължава

Кръстовден е!

http://www.varna24.bg/news/815432.html

На 14 септември Православната църква отбелязва Въздвижение на Светия кръст Господен. Имен ден ...

ЮНЕСКО включи Несебър в своя сайт за пътешествия

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/09/14/3310822_junesko_vkljuchi_nesebur_v_svoia_sait_za_puteshestviia/?ref=rss


Нов сайт на организацията на ООН за наука, образование и култура ЮНЕСКО за пътешествия популяризира дестинации, сред които и старинния град Несебър, съобщиха от пресцентъра на община Несебър. <br /><br />С подкрепата на Европейския съюз, платформата включва 34 дестинации, избрани между обекти на световното наследство от 19 държави на съюза. Пускането на платформата, разработена със съдействието на "Нешънъл Джиографик", съвпада с честванията по случай Европейските дни на...

Ръстът в продажбите на зареждани с ток автомобили в България е 600%

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/09/14/3310931_rustut_v_prodajbite_na_zarejdani_s_tok_avtomobili_v/?ref=rss


Ръстът в продажбите на зареждащите се с ток автомобили в България е почти 600% за полугодието, но той се формира от едва 79 продажби, сочат обобщените данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (АСЕА). 15 от сделките са за плъг-ин хибриди, а останалите са чисти електромобили.<br /><br />Статистиката обаче не е съвсем коректна, тъй като през първото полугодие на миналата година АСЕА не отчете нито един продаден електромобил, което не отговаряше на истината. Иначе от...

Манолова остро разкритикува идеята на Ананиев за задължителна здравна застраховка

https://www.actualno.com/society/manolova-ostro-razkritikuva-idejata-na-ananiev-za-zadyljitelna-zdravna-zastrahovka-news_694739.html

Никой от нас не е виждал концепцията или стратегията на здравния министър, с която той даде заявка, че ще прави реформа. От това, което се чува в публичното пространство, всъщност нищо не става ясно. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова в ефира на Нова телевизия по повод идеята на здравния министър Кирил Ананиев за въвеждането на задължителна здравна застраховка в размер на 12 лева на месец. Не виждам никакви промени, никаква заявка за промени, именно в тази част - отношенията лекар-п

Един човек загина, 12 са ранени след експлозии заради пробив на газопровод близо до Бостън

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/14/3310918_edin_chovek_zagina_12_sa_raneni_sled_eksplozii_zaradi/?ref=rss


Един човек загина, 12 бяха ранени, а стотици са евакуирани след десетки експлозии в три градчета северно от Бостън в щата Масачузетс. Предполага се, че причината е пробив на газопровод, предаде "Ройтерс".<br /><br />Десетки домове и други сгради бяха разрушени или опожарени. Разследващите подозират, че причината е твърде високо налягане. Полицията нареди на жителите незабавно да напуснат домовете си.<br /><br />Компанията за природен газ "Колумбия...

Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти

http://www.cross.bg/pavlikeni-selo-kozlovetz-1583811.html

/КРОСС/ Днес е обявен ден на траур в Павликени. Четирима футболисти от местния отбор загинаха на място в жестока катастрофа край село Горна Студена. На стадиона в Павликени момчетата са провели последната си тренировка във вторник. След победен мач в село Козловец, отборът е трябвало да се прибере към Павликени. Част от него обаче решава да отпразнува победата и остават в селската кръчма. Малко след полунощ, четирима от тях решават все пак да тръгнат към Павликени. Зад волана сяда най-малкият – Ивелин на 19 години, който не е употребил алкохол. Той останал въздържател цялата вечер, точно с идеята, че ще вози съотборниците си. За нещастие обаче на 16 километър от село Козловец пропуска знак „Стоп” и излиза на главния път, в момент, в който минава ТИР. Колата е пометена, намерена е на 50 м от мястото на удара.  Треньорът на отбора обясни, че е разбрал за инцидента на сутринта.  „Георги Вълчев за последно носи капитанската лента. Димитър Кушев беше контузен, но дойде да гледа и той мача, последните думи които размених бяха с Генчо Стефанов, който ми каза – „Тренер, утре може ли да закъснея?”. Казах му че няма проблем, защото повечето момчета от отбора работят и се съобразявам с това”, разказва треньорът. Иво кара разумно и бавно, сподели един от съотборниците му

В Роналдо се крие велик актьор

https://offnews.bg//izvan-terena/v-ronaldo-se-krie-velik-aktior-688046.html

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо все още не е открил головата си сметка за "бианконерите", но това не се отразява на доброто му настроение по време на тренировките на тима.

Португалецът показа актьорски качества, като се позабавлява с репортер на клубната телевизия, имитирайки го зад гърба му, докато журналистът говореше пред камерата. Настроението на Роналдо се пренесе и сред част от съотборниците му, които се включиха в шегата, като направиха гримаси зад гърба на репортера.

Междувременно докторите на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед Хуан Карлос Ернандес и Мик Клег разкриха тайните на чудовищната физическа форма на португалския нападател. Двамата медицински специалисти са работили с португалеца, който в момента е част от италианския хегемон Ювентус.

"Три са основните причини за успеха на Роналдо - правилните тренировки, правилното хранене и правилната почивка", казва Ернандес пред La Gazzetta dello Sport.

"Роналдо е предан на футбола, това е неговата тайна. Нищо не може да го спре в постигането на целите", допълва Клег.

Роналдо си тръгна от Реал Мадрид след девет фантастични сезона с белия екип. За девет сезона той изигра 438 мача и отбеляза 450 гола, като стана голмайстор номер 1 в историята на Реал. С "белия балет" португалецът спечели и четири пъти Шампионската лига. Очакванията са да стори същото и с Ювентус.

Днес гледат мярката на шофьора на БМВ-то, убил балетиста Мартин

http://www.varna24.bg/news/815430.html

Днес в 10:30 ч. се очаква да бъде гледано искането на Варненска окръжна прокуратура за определяне ...

Сълзи, сополи и връзкарство! Стефан в изповедалнята, а Гала подсмърча и си гука с него: Обичам те, пиленце!

https://petel.bg/Salzi--sopoli-i-vrazkarstvo--Stefan-v-izpovedalnyata--a-Gala-podsmarcha-i-si-guka-s-nego--Obicham-te--pilentse-__282529

В Нова тв пак го удариха на връзкарство. Гала бе "изненадана" от включване от Къщата на "ВИП Брадър". В изповедалнята бе поканен Стефан, койт...

Убиецът на Мартин щял да избяга с БМВ-то, но е бил блокиран от други коли

https://petel.bg/-Ubietsat-na-Martin-shhyal-da-izbyaga-s-BMV-to--no-e-bil-blokiran-ot-drugi-koli__282528

Снимка: Булфото Неправоспособният шофьор Петър Здравков, който помете колоездача-балетист на пешеходна пътека във Варна, е имал пробле...

"Телеграф": Рачков компенсира лошото си отношение към Мария с нов апартамент

https://petel.bg/Telegraf--Rachkov-kompensira-loshoto-si-otnoshenie-kam-Mariya-s-nov-apartament__282527

Димитър Рачков и Мария Игнатова усилено си търсели ново любовно гнездо, след като преди няколко седмици официално обявиха, че са заедно. ...

Окончателно: 50 лв. глоба за пътниците без колан в автобусите, оборудването става задължително след 9 месеца

https://petel.bg/Okonchatelno--50-lv--globa-za-patnitsite-bez-kolan-v-avtobusite--oborudvaneto-stava-zadalzhitelno-sled-9-mesetsa__282526

Всички автобуси, които превозват пътници еднопосочно на разстояние повече от 30 км, вече трябва да разполагат с колани. Това реши окончате...

От последните минути! Доведоха в съда Петър Здравков, който блъсна и уби балетиста Мартин! (снимки)

https://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Dovedoha-v-sada-Petar-Zdravkov--koyto-blasna-i-ubi-baletista-Martin---snimki-__282523

Снимки Булфото Варненският съд гледа мярката за неотклонение на водача Петър Здравков,  блъснал велосипедиста Мартин Чикалов на пешех...

Община Петрич ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

http://www.struma.com/obshtestvo/obshtina-petrich-shte-se-vklyuchi-v-kampaniyata-da-izchistim-bulgariya_139205/

Доброволческата инициатива традиционно приобщава стотици граждани на община Петрич, неправителствени организации и сдружения, училищни колективи, частни фирми и други. Събират се отпадъците от зелените площи, междублоковите пространства, училищните дворове и прилежащи площи, както и терените около частните предприятия.

Община Петрич създава организация за извозването на събраната смет до Регионалното депо за твърди битови отпадъци. Община Петрич е определила и два пункта за раздаване...

Продължава

Божинов: Искам отново да усещам тръпката през уикенда

http://www.cross.bg/bozhinov-trenyor-takuv-1583810.html

/КРОСС/ Новата звезда на Ботев (Враца) Валери Божинов сподели първите си впечатления от отбора и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да може тимът да запази елитния си статус. "Виждам, че тук има прекрасен колектив и дух, който досега не съм срещал. Правят ми впечатление желанието за победи и да се осъществят целите в тима. Отборът е млад и иска да се доказва. Изгледал съм доста мачове на Ботев, дано направим силен сезон и да се задържим в елита. Обичам футбола и искам да продължа да играя. Щом седя вкъщи и само гледам пред екрана не се чувствам добре. Искам да започна да усещам тръпката през уикенда. Последната година не я усещах, както и адреналина. Имах отбор и тренирах, но не се чувствах футболно добре. Враца е правилно място, като феновете и града са уникални. Всички тука са зад клуба и мисля, че взаимно ще си помогнем. Сашо Ангелов ми е помогнал много и сега искам да му се отблагодаря. Съдба е, а тя си знае работата", коментира Божинов. "Взаимната помощ между клуба и Божинов е много добра. Той е много талантлив футболист и се надявам да намери формата, която търси при нас", сподели кметът на Враца Калин Каменов. "Като става въпрос за Божинов, то няма треньор, който да не иска да има такъв футболист. Без значение, че имаме родствена връзка. Удоволствие за всеки треньор е да има такъв играч", пък каза Сашо Ангелов.  

Земетресение разлюля Вранча през изминалата нощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055199

Земетресение разлюля Вранча през изминалата нощЗеметресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано в нощта на четвъртък срещу петък в румънския сеизмичен район Вранча, съобщава днес в. "Ромъния либера". Трусът е бил на дълбочина 120 км, уточнява Националният институт по геофизика. Най-близките градове до епицентъра на земетресението са Одобещ, Панчу, Ръмнику Сърат,

Задържаха над 1 тон кокаин във военна база в Еквадор

https://www.actualno.com/america/zadyrjaha-nad-1-ton-kokain-vyv-voenna-baza-v-ekvador-news_694732.html

Във военна база в Еквадор силите на реда откриха над един тон кокаин, предаде БГНЕС. Наркотикът е бил предназначен за Мексико. Той е открит във военновъздушната база Манта в Тихия океан. При полицейската операция бяха арестувани двама войници, съобщиха местните власти. Ръководителят на Дирекцията за борба с наркотрафика Карлос Апулема уточни, че разследването е продължило няколко месеца. В наркомрежата са участвали войници от военновъздушните сили. Снимка: Архив

Ураганът Флорънс погълна бреговете на Северна и Южна Каролина (видео)

https://offnews.bg//sviat/uraganat-florans-pogalna-bregovete-na-severna-i-iuzhna-karolina-video-688045.html

Мощните ветрове и дъждове на урагана „Флорънс“ достигнаха бреговете на Северна и Южна Каролина.

Чупейки дървета и помитайки всичко по пътя си, бурята изпълни с морска вода улиците на крайбрежните градове. Дъждовната обсада по Източното крайбрежие може да трае цял уикенд. Десетки хиляди вече са без ток.

Преливащите като реки улици носят опасни предмети и каквото е останало по пътищата в Северна Каролина.

Ураганът, който в последните часове остана от категория 2, стигна крайбрежните градове, както беше прогнозирано късно в четвъртък, но и с леко изменение в курса си, като центърът на циклона се премести на север и евентуално ще достигне сушата по-късно от очакваното.

Има доста телевизионни екипи, които с риск за живота си остават на мястото на бедствието, за да заснемат отблизо стихията.

Метеорологичната станция в Атлантик бийч отчита количеството вода, която се излива за денонощие, а в Каролина Бийч, северният край на града вече е напълно затрупан. Много райони са опустошавани от силните ветрове на урагана с пориви до 150 км/ч.

Метеоролозите напомнят на хората, че това, което прави “Флорънс” изключително опасен, са потенциално смъртоносните бури и очакваните тежки наводнения.Снимка

Прогнозите са, че стихията ще се движи бавно, докато сърцето на урагана се приближава към Северна и Южна Каролина. Поройните дъждове ще се изсипват най-малкото три денонощия.

Междувременно расте броят на лишените от електричество населени места. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър предупреди:

"Не се отпускайте, не се успокоявайте. Останете нащрек. Това е мощна и смъртоносна буря. Днес заплахата се превръща в реалност.”

Размерът на урагана е това, което го прави толкова опасен, каза директорът на Националния център за ураганите Кен Греъм. "Колкото по-голяма и по-бавна е бурята, толкова по-голяма е заплахата и въздействието от нея.”

Когато бурята наближи, президентът Доналд Тръмп заяви, че първите екипи са “в готовност”.

Училищата и бизнесите затвориха на много места, а авиокомпаниите анулираха над 1500 полета.

Метеоролозите казват, че е твърде рано да се определи каква роля играе глобалното затопляне за формирането на урагана, ако има такова. Предишните изследвания обаче показаха, че най-мощните урагани се засилват, поради климатичните промени.

Гръцки крави тормозят родопско село

https://pik.bg/гръцки-крави-тормозят-родопско-село-news780778.html

Гръцки крави тормозят родопско село

Стадо гръцки крави гази ежедневно през границата градините на хората в смолянското село Горна Арда. "Кравите са поне 100, тъпчат и унищожават градините и ливадите, стигнаха почти до селото. Минават през браздата, където отдавна вече няма телени ограждения”, разказва Емил Узунов. В селото, което е на самата граница с южната ни съседка, са бесни от безсилие срещу чуждите животни. 

"Гоним ги, а те пак се връщат. Едри крави са, с телета, а с тях няма пастир. Пуснати са на воля", добавя Узунов, който е бивш кмет на селото. 

Кравите са на животновъди от гръцкото село Прасенада, което е на 20-ина километра от браздата. Маркирани са и стопаните им получават субсидии, пише в. "Марица".

От Горна Арда са сезирали Гранична полиция за проблема, които уведомили гръцките власти, но реакция досега няма. Селяните не могат сами да прогонят кравите навътре в чуждата територия, тъй като преминаването на държавната граница извън ГКПП се наказва от закона като нелегално преминаване.

Катастрофа на Сточна гара – има ранен

http://www.cross.bg/katastrofa-gara-stochna-1583809.html

/КРОСС/ Катастрофа между два автомобила затруднява движението в района на Сточна гара в столицата, съобщи БНТ. Един човек е пострадал. На мястото има полиция. Причините за инцидента все още се изясняват. *Снимката е илюстративна

Ивет Лалова: Мисля за олимпиадата в Токио, ще се радвам да се задържа в 200 метра

https://www.24chasa.bg/sport/article/7055166

Ивет Лалова: Мисля за олимпиадата в Токио, ще се радвам да се задържа в 200 метра350 деца ще бягат на Детския турнир на Ивет Лалова на Националния стадион "Васил Левски" в София утре. Ще има изненади и известни личности, с които децата ще могат да се запознаят, предава БНТ. Ивет Лалова отбеляза, че за първи път организира подобно нещо и че децата я карат да се връща назад във времето.

Млякото удължава живота, отчитат учени

http://www.moreto.net/novini.php?n=381749

Международен екип от учени е провел изследване, което показва, че млякото и млечните продукти са фактор за удължаване на живота. Резултатите са публикувани в авторитетното медицинско списание Lancet. В продължение на 9 години са наблюдавани 137 000 души на възраст между 35 и 70 години от 21 страни на 5 континента.

Фирма с поръчка за над 1 млн. лв. собственикът се скри

https://www.vesti.bg/bulgaria/firma-s-porychka-za-nad-1-mln.-lv.-sobstvenikyt-se-skri-6086445

Дни преди началото на учебната година, езиковата гимназия „Пловдив” е в състояние на основен ремонт

Доц. Буруджиева: Има люта битка в транспорта за много пари

https://frognews.bg/novini/dots-burudjieva-ima-liuta-bitka-transporta-mnogo-pari.html

Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV политологът Димитър Ганев.

Нова грамада на недоволството пред Община Варна!

http://www.varna24.bg/news/815429.html

Флашмоб "Грамада" се организира днес от 18 ч. във Варна, научи ...

Руски издания: Историята на заподозрените в отравянето на Скрипал е нелепа и идиотска

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055163

Руски издания: Историята на заподозрените в отравянето на Скрипал е нелепа и идиотскаВчерашното интервю на руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от британските власти, че са отровили бившия руски агент от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му, не свали нивото на конфронтацията между Русия и Запада, констатира "Комерсант". Според руския опозиционер Дмитрий Гудков,

Рухнала скала рани туристи на плаж на остров Закинтос (видео)

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/14/3310916_ruhnala_skala_rani_turisti_na_plaj_na_ostrov_zakintos/?ref=rss


Поне седем души пострадаха от рухването на част от скалите на един от най-популярните сред туристите плажове в Гърция. Инцидентът стана в четвъртък следобед на Навайо на остров Закинтос и макар да няма сериозно пострадали продължава претърсването на скалните отломки.<br /><br />Мястото е известно като Заливът с корабокрушението и сред изпратените в местната болница с наранявания по гърба е 34-годишна туристка от Чехия. Съпругът ѝ и две деца също са ранени.<br /><br...

Чудовищният "Флорънс" достигна САЩ

https://www.vesti.bg/sviat/chudovishtniiat-floryns-dostigna-sasht-6086443

Ураганът бе понижен на първа степен, но все още има опасност, 10 милиона са хората, които живеят в районите, през които ще мине

Омбудсманът призоза за бързо обявяване на новостите в здравната система

https://www.dnevnik.bg/zdrave/2018/09/14/3310915_ombudsmanut_prizoza_za_burzo_obiaviavane_na_novostite/?ref=rss


Здравният министър час по-скоро трябва да обяви предложенията за реформи, защото слуховете създават една негативна среда. Това мнение изрази днес по "Нова телевизия" омбудсманът Мая Манолова.<br /><br />Тя допълни, че за момента не е ясно какво ще се промени, но изрази тревога, че никой, с когото е обсъдена реформата, не я подкрепя. Омбудсманът посочи още, че преди да се говори за реформа, трябва да се намери начин да се повиши контрола, като се включат пацинтите в...

Ако БСП се справяше добре, досега това правителство щеше да падне

https://www.actualno.com/cite/ako-bsp-se-spravjashe-dobre-dosega-tova-pravitelstvo-shteshe-da-padne-news_694742.html

"Ако БСП се справяше добре, досега това правителство щеше да падне." Това каза в интервю за bTV бившият вицеприемиер и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев.

Ирена Анастасова в Благоевград: Държавата да предлага качествено образование за всички деца

http://www.cross.bg/blagoevgrad-zayavi-anastasova-1583808.html

/КРОСС/ „От 2000 г. до 2017 г. над 1400 училища са закрити. Това показва какво се случи със страната ни. Затова искаме нов модел на управление на образованието, което да стъпи на пълен обхват на децата и качествено образование във всички образователни институции“. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Ирена Анастасова на среща с гражданите на Благоевград за „Визия за България“. Тя обясни, че е важно първо- какво учат децата, по какви програми, но и с какви учители и по какви методи. Анастасова подчерта, че левицата залага в своята Визия и осигуряване на храна, дрехи, учебници и помагала за децата от социално слаби семейства. Тя каза, че ПГ на левицата е внесла предложение помощта за  ученици за началото на учебната година да обхване и децата от 2,3,4 клас, за което са били необходими 30 млн. лв. „Тогава казаха, че няма пари за това. Но имаха 2 млрд. за саниране“, коменира депутатът. Ирена Анастасова каза още, че  БСП залага и на регионални програми за развитие на образованието според развитието на икономиката в съответния регион и изграждане на национална карта, която да свързва образование и икономика.   „Ще продължим да се борим и за отмяна на финансиране на частните училища. Държавата не е направила всичко за държавните и общинските училища, за да дава на частните, които събират такси от 5 до 12 хил. лв

Ще станат ли предпазните коланите в автобусите задължителни?

http://www.cross.bg/avtobysite-zadulzhitelni-kolanite-1583807.html

/КРОСС/ Ще станат ли предпазните коланите в автобусите задължителни? Това ще трябва да решат днес депутатите в пленарната зала. Причината за предложената промяна е трагедията край Своге, при която загинаха 17 души. Според експерти нямало да има толкова много жертви, ако пътниците в автобуса имали колани.

Двама млади мъже пострадаха при удар с бъги в скат!

http://regiona.bg/%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%bc%d1%8a%d0%b6%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80-%d1%81/

Двама млади мъже пострадаха при удар с бъги в крайпътен скат.Вчера  около 14:50 часа на земен път с надлъжен наклон в местността „Тепавицата“, землище на с.Плетена, общ.Сатовча, самоделно колесно превозно средство с неустановена марка и модел, което не е регистрирано по надлежния ред се удря в крайпътен скат.

Пострадали при инцидента са: 31-годишният водач от с.Плетена, който е с фрактури на лява ключица, четири ребра и контузии на гръден кош и бял дроб и 30-годишен мъж от с.Плетена, возещ се до водача, който е с натъртвания на гръден кош.

Материалът Двама млади мъже пострадаха при удар с бъги в скат! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

63 на сто от българите смятат, че образованието става все по-лошо

http://clubz.bg/73142-63_na_sto_ot_bylgarite_smqtat_che_obrazovanieto_stava_vse_po_losho

63% от българите смятат, че образованието в училищата в България в последните години върви към по-лошо. Резултатите са по-неблагоприятни в сравнение с аналогично изследване преди няколко години. Подкрепата за дълго отлаганото разширяване на употребата на колани в превозните средства е внушителна. Това са част от данните по актуални през септември въпроси. Изследването е проведено между 5 и 11 септември сред 769 души. Абсолютното максимално отклонение е ± 3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

На въпрос „Според Вас, като цяло, накъде върви образованието в училищата в България в последните години, към по-добро или по-лошо?“ 16% от интервюираните дават положителен отговор. 63% на сто обаче са на обратното мнение. 21% не могат да преценят.

През 2012 г. в аналогичен сондаж на „Галъп интернешънъл“ 23% отговориха позитивно на този въпрос, а 48% негативно. Останалите се колебаеха.

За 6 години процентът отговорили „към по-лошо“ е нараснал с 15 пункта, а „към по-добро“ е спаднал със 7. Макар де е рано за обобщения, съпоставката показва задълбочаване на негативното отношение на българите към системата на образованието, коментират от агенцията.

По-оптимистично настроени – и през 2012 г., и сега - са младите и хората с по-висок образователен статус, но дори и там оптимизмът не преобладава. Сред най-възрастните песимистичните оценки и очаквания са норма.                

Picture5

На въпрос „Ако зависи от Вас да препоръчате на кандидат-студенти къде да следват висше образование, какво бихте препоръчали?“, през 2018 г. 41 на сто от анкетираните отговарят „да следват в чужбина“. 38% - „да следват в България“.

По-младите и по-образовани изказват предпочитания към обучението в чужбина, за разлика от по-възрастните, които смятат, че България е мястото, където кандидат-студентите трябва да продължат висшето си образование.

Дългогодишният изследователски опит на „Галъп интернешънъл“ по темата сочи, че негативното отношение се дължи не на работата на учители и преподаватели, колкото на цялостното усещане за неадекватна работа на политиците. Разбира се, среща се и скептицизъм по инерция, но във всеки случай данните съдържат достатъчно тревожни изводи.

Picture2

 

Три четвърти смятат, че коланите в превозните средства помагат

На актуалния въпрос, който се обсъжда тези дни – за коланите в превозните средства – данните са красноречиви: мнозинство от 75% от българите приемат, че коланите действително помагат за безопасността. Мнозинство от 66% подкрепя идеята коланите да станат задължителни в междуградските автобуси.

                               

Picture3

Picture4

 

Съдът решава дали да остави в ареста швейцареца терорист

http://www.cross.bg/sudut-reshava-dali-da-ostavi-v-aresta-shveiitzaretza-terorist-1583806.html

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд  внася искане за задържане под стража на швейцарския граждани, направил опит да премине граничен пункт „Капитан Андреево” силно въоръжен. Мъжът е искал да отиде в Република Турция, с намерение да продължи пътуването си до Сирия. В четвъртък му бяха повдигнати обвинения  за тероризъм и контрабанда на оръжия през държавната граница. А сигнал, че швейцарецът е избягал и е въоръжен, подал собственият му баща. Назначена му е и психиатрична експертиза, тъй като баща му заявил, че има психични отклонения.

Европа е застрашена от "малки Мусолинчета", предупреди еврокомисар Московиси

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/09/14/3310911_evropa_e_zastrashena_ot_malki_musolincheta_predupredi/?ref=rss


Еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси провокира вчера възмущението на лидерите на италианската управляваща коалиция с изказването, че Европа е застрашена от "Мусолинчета", предаде ДПА.<br /><br />Московиси каза това на конференция в Париж, на която му бе зададен въпрос как Европейският съюз ще се справи с дебата за миграцията.<br /><br />Еврокомисарят подчерта, за Европа е важно да си припомни уроците на историята....

Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

https://www.actualno.com/healthy/bezplatni-konsultacii-s-top-transplantolog-v-sofija-news_694731.html

Проф. д-р Бурак Кочак,уролог и един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 28-29 септември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специали

Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани

//dariknews.bg/novini/bylgariia/parlamentyt-zadylzhi-avtobusite-da-bydat-oborudvani-s-kolani-2119988

Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се изменя Законът за автомобилните превози.

Текстовете бяха приети със 79 гласа "за" и 20 въздър

Призрак ли броди из Европа?

https://terminal3.bg/prizrak-li-brodi-iz-evropa/

Странни неща се случват из Европа. Общият политически, политологически и социологически тон е за надигащата се националистична вълна в Европа.

Факт.

Но на какво се дължи тази вълна?

Срещу или за какво се борят националисти, консерватори и патриоти?

Икономиката? Определено не е по икономически причини: догодина се навършват десет години на рекорден неспирен растеж, при това при много ниска безработица (с изключение на Южна Европа). Всяка страна е бенефициент на растежа основно заради един фактор: общият европейски пазар на Европейския съюз.

Тук има недоволство, но няма факти зад него. Националните държави отчитат успеха, а Брюксел вината за всичко лошо.

Бюрокрацията на Брюксел?

С бюджет от едва 1% от БВП на Европа и с изключително лимитираните си правомощия, Еврокомисията е само оперативен орган на решенията на Европейския съвет, т.е на … нациите. Които не искат да прехвърлят повече правомощия на Брюксел, за да адресира проблемите на сигурността, миграцията, отбраната, финансите…

Тук има недоволство от Брюксел, но няма съществени факти зад него…

Националните държави отчитат успеха, а Брюксел вината за всичко лошо.

Вероятно миграцията?

Тук проблем има, но мерки срещу свободната миграция , най- вече заради бежанците , в рамките на всички държави се вземат, а на ниво ЕС е блокиран, защото няма съгласие. След Италия и всички страни от сърцето на Европа ( дори Германия!), сега дори либерална Франция затвори врати за прииждащите кораби от Африка.

Недоволството се засилва, но фактите са за намаляваща миграция.

Националните държави отчитат успеха, а Брюксел вината за всичко лошо.

Страхът от бързите промени, причинени от технологиите?

Тук факти за недоволство има, но няма факти, че Брюксел ги внедрява.

Националните държави отчитат успеха, а Брюксел вината за всичко лошо.

Тогава на какво се дължи вълната?

Дали не на насажданата отнякъде представа на европейците за проблемите, но които не са базирани на факти? Тогава кой и как изгражда техните представи?

Има ли медийно- комуникационен призрак, който броди из Европа?

О. Златев: Свидетели сме на сблъсък между Европа на ценностите и Европа на страховете

https://www.investor.bg/evropa/334/a/o-zlatev-svideteli-sme-na-sblysyk-mejdu-evropa-na-cennostite-i-evropa-na-strahovete-268214/

Според ръководителя на Представителството на ЕК в България новия алианс ЕС-Африка ще помогне за преодоляването на мигрантската криза

Експерт: Има много неясноти в промените на здравноосигурителния модел

http://www.cross.bg/model-leva-petrov-1583805.html

/КРОСС/ Има много неясноти в предложението за промени на здравноосигурителния модел, посочи в предаването „Тази сутрин” д-р Димитър Петров, бивш подуправител на НЗОК. „От една страна се говори за солидарен модел, от друга, че ще се правят застраховки на база на индивидуален риск”, отбеляза той. Въвеждане на задължителна здравна застраховка предвиждат промени в здравноосигурителния модел у нас, подготвени от Mинистерството на здравеопазването. Здравното министерство е направило примерни сметки, които показват, че вноската за застраховката ще е около 12 лева на месец. Би имало смисъл, ако НЗОК поеме един пакет услуги, а Фондовете – друг пакет, каза Димитър Петров. Той обясни, че ако касата работи на солидарен принцип, фондовете работят на базата на индивидуален риск – отчита се вашата възраст и хронични заболявания. За това според него тези 12 лева са малко. „Поне една трета от тези 12 лева ще отидат за такси и административни разходи, контрол и издръжка. В здравното осигуряване няма натрупване на пари, основна грешка е, че се прехвърля пенсионният модел в здравния. При пенсионния модел се управляват свободни средства, там се трупат пари в течение на десетки години, за да се плащат пенсии. При здравното осигуряване едни пари се вземат и се харчат  веднага за здравни услуги, там няма натрупвания”, обясни още Димитър Петров

Сидеров и Марешки настояват Борисов да защити Орбан

http://www.transmedia.bg/2018/09/14/%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b4/

 

Лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на „Воля“ Веселин Марешки настояват парламентът да задължи премиера Бойко Борисов да се обяви против санкциите на ЕС срещу Унгария. Проект за такова решение внесоха в парламента групите на двете партии.

„Виктор Орбан има смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си“, пише в мотивите за решението.

Преди два дни европарламентът се произнесе по резолюция, изискваща от съвета (страните членки) да „констатира съществуването на ясен риск Унгария да извърши тежко нарушение на ценностите, на които се основава ЕС“ в рамките на чл. 7 от Договора за ЕС. Процедурата бе одобрена с 448 гласа „за“, 197 „против“ и 48 „въздържал се“.

Към проекта са представени и мотиви за предложението, според които унгарският премиер Виктор Орбан „има смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си“.

„Проблемът със сбърканата политика на мигрантите на ЕС доведе до сериозни проблеми в страните членки. Проблеми, които имат проекция години наред. Тази политика заплаши стабилността и сигурността на европейските граждани. Следващите лидери ще имат трудната задача да поправят грешката, но щетите вече са нанесени, и то с цената на човешки животи“, пише още в мотивите към предложението.

Преповторението е подписано от 11 народни представители, които са само от „Воля“ и „Атака“. Днес  от парламентарната трибуна  Сидеров поздрави  евродепутатите от ГЕРБ, които не подкрепиха санкциите срещу Унгария.

Според Сидеров  Унгария  е пример за държавите от Източна Европа. „Виктор Орбан направи неща, които даваха пример на останалите държави – как в рамките на ЕС и НАТО можеш да имаш гъвкава политика. Той показа, че  може да има политика в интерес на гражданите.  Нека всички  да се замислят дали не идва времето на несистемните партии“, добави Сидеров.

В доклада за гласуването на евродепутата Джудит Сарджентини се изброяват „безпокойствата“ на европарламента, които се отнасят до „функционирането на конституционната и изборна система“, „независимостта на съдебната власт“, „корупцията и конфликтите на интереси“ и до различни индивидуални свободи, както и правата на бежанците. Най-строгото наказание по чл. 7 е лишаване на Унгария от правото й на глас в ЕС.

Канят гражданите на публично обсъждане на отчета на бюджета и парите от ЕС на Община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=381780

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и на сметките за средства от ЕС на Община Варна за 2017 година организират днес, 14-ти септември. Събитието ще се състои в общинската зала „Пленарна“ от 14.00 до 15.

Селена Гомес иронизира Стефано Габана (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7055159

Селена Гомес иронизира Стефано Габана (Снимки)В началото на лятото 55-годишният дизайнер Стефано Габана, един от основателите на прочутата модна марка „Долче и Габана“, сериозно оскърби певицата Селена Гомес. Той нарече певицата „урод“. Думите на дизайнера предизвикаха голям обществен резонанс и могат да причинят трудности за марката. Много дизайнери,

Съдебен абсурд: 10 години дело за хулиган, блъскал по дюнерджийница

http://clubz.bg/73141-sydeben_absurd_10_godini_delo_za_huligan_blyskal_po_dyunerdjijnica

Дело за хулиганство, "отличаващо се с изключителна дързост" е продължило 9 години, 10 месеца и 25 дни, става ясно от поредната порция съдебни абсурди, обобщена от Инспектората към ВСС.

Деянието от 2008 г. представлява по същество блъскане на вратата на заведение и обиждане на полицаите с "боклуци" или пък "смотаняци" - "или" защото през годините прокуратурата се объркала и това, че не уточнила думата дало повод за едно от 3-те връщания на делото за доразследване.

Накрая всичко свършило с... оправдателна присъда за единия извършител, след като вторият още през 2012 г. сключил споразумение с прокуратурата да му го прекратят.

Какво установява ИВСС, който е приел заявлението за едно от основателните от проверените 125 заявления от граждани за бавно правосъдие.

Потрес е слаба дума...

Производството по чл. 325, ал. 2 от НК е срещу двама мъже затова, че през февруари 2008 г. в заведение за бързо хранене в центъра на София са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – блъскали вратата на заведението, заканвали се на клиенти. Освен това отправили обидни думи и псувни към двамата полицаи, пристигнали на място след сигнал за възникнал скандал.

Проверка на Клуб Z показа, че става въпрос за двама "юнаци", родени през 1986 г. - Дарин П. и Борислав А, а случката е от 12 февруари 2008 г. в "Мимас" на ул. "Граф Игнатиев". 

Наказателното производство е започнало през април 2008 г. с началото на разследването (досъдебно производство) и е приключило през февруари 2018 г., когато въззивният Софийски градски съд потвърждава оправдателната присъда на основния подсъдим - Дарин П. Именно той е подал заявление за нарушаване на правото му на разглеждане и решаване на делото в разумен срок. Борислав явно не бил толкова търпелив - постигнал споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил през март 2012 г. и спрямо него производството е прекратено.

Само досъдебното производство на това деяние с "изключителна фактическа и правна сложност" - блъскане на врата и псуване на полицаи пред куп очевидци, е продължило 4 години, 2 месеца и 9 дни. От ИВСС стигат до извода, че прекомерната продължителност се дължи на "неефективно, неритмично и недобре организирано разследване".

Разследващият полицай не е изпълнявал дадените от прокурора указания, наблюдаващият прокурор не е използвал правомощията си да осъществява постоянен надзор и сам не спазвал законоустановените срокове.

Три пъти първоинстанционният съд е прекратявал производството и е връщал делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Последният път е заради несъответствие между диспозитива (заключението на обвинителния акт) и обстоятелствената част (фактите, събрани вътре). Прокуратурата в диспозитива написала, че обидните думи, които обвиняемият е отправил към полицаите, са "боклуци", а в обстоятелствената част - "смотаняци".

В резултат на поведението на разследващите органи и прокурора общата продължителност на наказателното производство се е увеличила с около 3 години и 2 месеца.

Самото съдебно производство пък е продължило общо 5 години, 8 месеца и 16 дни. То е било разглеждано 4 пъти от първоинстанционния съд (СРС) и един път от въззивния съд (СГС).

Второто разглеждане на делото от първоинстанционния съд е продължило 2 години, 11 месеца и 9 дни. По делото е проведено едно съдебно заседание, насрочено от съдията-докладчик за разглеждане 5 месеца след образуването му. В това уникално единствено съдебно заседание съдът е одобрил постигнатото между прокурора и въпросния втори подсъдим споразумение, прекратил е производството спрямо него, направил си... отвод и разпоредил делото да се докладва на председателя на отделението за определяне на нов съдия.

Близо две години по-късно при проверка за архив на делата на съдебния състав е установено, че делото не е докладвано от деловодителя на състава. Неизпълнението от страна на деловодителя на състава на разпореждането на съдията-докладчик делото да се докладва на председателя на отделението за определяне на нов съдия-докладчик е довело до увеличаване на общата продължителност на наказателното производство с около 2 години, продължават изводите на инспектората.

Определеният нов съдия-докладчик с разпореждане е прекратил производството по делото поради споменатите допуснати съществени процесуални нарушения - несъответствие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Съобщенията за разпореждането са изпратени със забавяне от 2 месеца. Всички тези обстоятелства са довели до увеличаване на общата продължителност на наказателното производство общо с 2 години и 5 месеца.

Последното, четвърто разглеждане на делото от първоинстанционния съд е продължило 2 години и 8 дни. Насрочени са 10 съдебни заседания, отлагани поради неявяване на свидетели. Съдът е налагал дисциплиниращи мерки – глоби на неявили се редовно призовани свидетели. До увеличаване на общата продължителност на производството с около 5 месеца се е стигнало поради отлагане на 5 поредни заседания поради неявяване на един и същ свидетел.

Съдията-докладчик е разпоредил да бъдат изискани идентични справки от различни институции с цел установяване на актуалния му адрес, но не е предприел всички възможни действия за установяване на адреса за призоваване на свидетеля, показанията на когото е приел за изключително важни за разкриване на обективната истина.

Николета се изгаври с българите - демонстрира лукс, който повечето от нас никога няма да помиришат

http://www.varna24.bg/news/815427.html

Не поглеждай назад, освен ако гледката не е добра", с това послание Николета Лозанова отново ...

Саудитска авиокомпания за пръв път започва да набира жени за втори пилоти

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/14/3310912_sauditska_aviokompaniia_za_pruv_put_zapochva_da_nabira/?ref=rss


Саудитската авиокомпания Флайнас (Flynas) започна кампания за набиране на саудитки за втори пилоти и стюардеси, първи такъв случай в ултраконсервативното кралство, предаде Франс прес, цитирани от БТА.<br /><br />Съобщението идва няколко месеца, след като през юни бе отменена забраната за жени да шофират, която съществуваше от десетилетия в страната. Нискотарифната авиокомпания е получила близо 1000 кандидатури от саудитки за длъжността втори пилот по-малко от 24 часа след...

САЩ подготвят нови санкции срещу Русия заради отравянето с "Новичок"

https://www.mediapool.bg/sasht-podgotvyat-novi-sanktsii-sreshtu-rusiya-zaradi-otravyaneto-s-novichok-news283853.html

САЩ потвърдиха, че подготвят втора група икономически санкции срещу Русия след атаката с отровно вещество "Новичок" във Великобритания, съобщиха световните агенции.  През август администрацията на Доналд Тръмп вече наложи първа група санкции, след като стигна до извода, че руските власти са отговорни за отравянето тази пролет в Англия на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Санкциите влязоха в сила в края на август и обхващат износа на някои технологични продукти и продажбите на оръжие на Русия.     Въз основа на закон от 1991 г. за химическите оръжия Вашингтон даде 90 дни на Москва, до края на ноември, да заяви, че вече не използва химически или биологически оръжия, да се ангажира повече да не го прави в бъдеще и да разреши инспекции за удостоверяване на ликвидирането им. В противен случай ще бъдат наложени нови санкции, предупреди в края на август администрацията на САЩ.     "Следим действията им, казахме им, че могат да избегнат тези санкции, ако разрешат инспекции, ако ни дадат проверима гаранция, че повече няма да използват това нервнопаралитично вещество срещу собствените си граждани", заяви заместник-държавният секретар по икономическите въпроси Маниша Сингх пред комисия на Конгреса във Вашингтон.     "На този етап не са направили никое от тези неща", добави тя.     На въпрос дали САЩ ще наложат по-сурови санкции на Русия, ако тя продължи да не изпълнява исканията им, Сингх отговори: "Подготвяме се за крайния срок през ноември, готови сме да наложим втора група много сурови санкции".     Новите санкции биха включвали ограничения в банковия и отбранителния сектор, в чуждестранните помощи и други области.     През август американски официален представител спомена възможността да се забрани на руски авиокомпании да кацат на летища в САЩ и дори евентуално замразяване на двустранните дипломатически отношения, отбелязва АФП.

Д-р Д. Петров: Има много неясноти в промените на здравноосигурителния модел

https://frognews.bg/novini/petrov-ima-mnogo-neiasnoti-promenite-zdravnoosiguritelniia-model.html

Има много неясноти в предложението за промени на здравноосигурителния модел, посочи в предаването „Тази сутрин” д-р Димитър Петров, бивш подуправител на НЗОК.

Пъстро шествие от чужди студенти премина през Варна

http://www.varna24.bg/news/815426.html

С празнично шествие участниците в VII Международен фестивал "Друзья, прекрасен наш союз“ ...

Оградата срещу дивите свине изградена на завишени цени?

https://petel.bg/Ogradata-sreshhu-divite-svine-izgradena-na-zavisheni-tseni-__282524

Горските са изградили оградата срещу дивите свине в Северна България на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горит...

Ето го шофьора на фаталното БМВ, убил балетиста Мартин! (снимки)

https://petel.bg/Eto-go-shofora-na-fatalnoto-BMV--ubil-baletista-Martin---snimki-__282523

Снимки Булфото Преди минути в Окръжна прокуратура-Варна бе докаран Петър Здравков, който блъсна и уби балетиста от варненската опера. В ...

Лидерът в Турция иска звездата на Левски

https://offnews.bg//futbol/liderat-v-turtcia-iska-zvezdata-na-levski-688043.html

Изненадващият лидер в турската Супер лига Касъмпаша ще изпрати свои скаути в България, за да наблюдават изявите на крилото на Левски Габриел Обертан.

Това се очаква да стане в предстоящото дерби с ЦСКА на 29 септември, пише "Меридиан Мач". Турските емисари ще пристигнат със съдействието на мениджъра Несим Нешадов. Касъмпаша в момента води в елита на южната ни съседка с 4 победи от 4 мача.

Габриел Обертан е с изтичащ договор, който свършва в края на сезона. На "Герена" водят спешни разговори за неговото удължаване. Към днешна дата французинът взима най-високата заплата в Левски.

Ако преговорите не тръгнат на добре, може да се наложи "сините" да продадат играча през зимата, за да вземат поне някаква трансферна сума за него. В противен случай Обертан ще може да си тръгне като свободен агент през следващото лято. Интересът от турски клубове към Обертан е от доста време насам.

От Левски обаче за момента успяват да отблъснат кандидатите за подписа му. На "Герена" ще направят всичко по силите си да задържат французина, който е важен играч за "сините".

Съдът решава дали да остави в ареста швейцареца терорист

https://pik.bg/съдът-решава-дали-да-остави-в-ареста-швейцареца-терорист-news780760.html

Съдът решава дали да остави в ареста швейцареца терорист

Специализираният наказателен съд  внася искане за задържане под стража на швейцарския граждани, направил опит да премине граничен пункт „Капитан Андреево” силно въоръжен.

Мъжът е искал да отиде в Република Турция, с намерение да продължи пътуването си до Сирия.

 В четвъртък му бяха повдигнати обвинения  за тероризъм и контрабанда на оръжия през държавната граница.

А сигнал, че швейцарецът е избягал и е въоръжен, подал собственият му баща, предава Нова. Назначена му е и психиатрична експертиза, тъй като баща му заявил, че има психични отклонения.

Румен Радев подписва указа за освобождаването на Младен Маринов

http://www.cross.bg/radev-ykaza-rymen-1583801.html

/КРОСС/ Очаква се днес президентът Румен Радев да подпише указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който на практика блокира вчера освобождаването на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие. Оставките на тримата министри бяха записани като основна точка в дневния ред на парламента и на тяхно място трябваше да бъдат одобрени наследниците им. Заради неподписания указ обаче рокадата във вътрешното министерство беше блокирана, а това спря и останалите две назначения. Междувременно номинираният за поста в министерството на транспорта се оттегли. От администрацията на президента обясниха, че Конституцията не предвижда срок за подписване на указа и че не може да се очаква от държавния глава да взима кадрови решения под натиск. Румен Радев се прибира днес от посещение в чужбина.  

Треньорът на загиналите футболисти: Тежко е за всички ни, нищо не може да ги върне

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055155

Треньорът на загиналите футболисти: Тежко е за всички ни, нищо не може да ги върнеЕдна четвърт от отбора вече го няма. Иво е най-малък. Треньорът го хареса, настоя да го задържим. Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения, заяви кметът на Павликени Емануил Манолов пред NOVA.  Той добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът,

Das Handelsblatt: САЩ оказват натиск върху Германия за включването на Бундесвера в кампанията срещу Сирия

https://www.actualno.com/analysis/das-handelsblatt-sasht-okazvat-natisk-vyrhu-germanija-za-vkluchvaneto-na-bundesvera-v-kampanijata-sreshtu-sirija-news_694718.html

САЩ поставиха открито въпроса за участието на Бундесвера във военна операция в Сирия, в случай че правителствените сили на президента Башар Асад употребят химическо оръжие срещу цивилното население. Това пише германското издание Das Handelsblatt. "Най-добрият начин да бъде демонстрирана политическа подкрепа не е речта, а военната солидарност“, заяви специалният пратеник на САЩ за Сирия Джеймс Джефри, който бе на посещение в Берлин. САЩ ще се опитат да получат възможно най-широка

'Приятно ми е, Ива!' открива новия сезон в Театър 199

https://offnews.bg//kultura/priatno-mi-e-iva-otkriva-novia-sezon-v-teatar-199-688034.html

Днес от 20 ч. започва новият сезон в Театър 199. Старта ще даде едно от най-свежите представления в театралния живот през последните месеци – „Приятно ми е, Ива!“.

Ива Тодорова е ученичка на проф. Азарян, една от основните теми в нейния авторски моноспектакъл е вдъхновена именно от часовете, водени от големия режисьор.

Колко личности могат да живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? Каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?

Отговорите, разбира се, са различни за всеки от публиката. На сцената оживява такъв, какъвто е, животът, без маска и без грим. Подарете си този забавен час и половина за ценители.

Билети: на касата на театъра, за връзка: тел. 02 987 8533

Виктор Калев: Горчиво съжалявам, че напуснах Слави Трифонов!

http://www.varna24.bg/news/815411.html

Виктор Калев горчиво съжалява, че напусна "Шоуто на Слави". Вече две години той страдал ...

Биткойн или етер? Кой предлага по-добра възвръщаемост?

https://www.investor.bg/kriptovaluti/491/a/bitkoin-ili-eter-koi-predlaga-po-dobra-vyzvryshtaemost-268161/

Криптовалутите могат да предложат сериозна възвръщаемост, но тя върви с големи рискове

Огромна трагедия срина Иван Ласкин

http://www.varna24.bg/news/815409.html

Истинска трагедия сполетя лошото момче на театъра Иван Ласкин – в средата на август е починал ...

Румен Радев подписва указа за освобождаването на Младен Маринов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055156

Румен Радев подписва указа за освобождаването на Младен МариновОчаква се днес президентът Румен Радев да подпише указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който на практика блокира вчера освобождаването на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие. Оставките на тримата министри бяха записани като основна точка в дневния ред на парламента и на тяхно място

САЩ свикват заседание на Съвета за сигурност на ООН за Северна Корея

https://www.actualno.com/america/sasht-svikvat-zasedanie-na-syveta-za-sigurnost-na-oon-za-severna-koreja-news_694728.html

Вашингтон свиква в понеделник извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Северна Корея, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС. Недоволството на Съединените щати е предизвикано от редакциите в доклада за санкции срещу КНДР, наложени от Руската федерация. По-рано постоянният представител на САЩ в международната организация Ники Хейли разпространи официално изявление, критикуващо действията на комисията, контролираща санкциите срещу КНДР. Тя обвини комисията, че се е „поддала на ру

Държавата ограничава приема в частните университети

http://www.moreto.net/novini.php?n=381774

Въвеждане на държавно регулиране на приема в частните университети планира Министерството на образованието и науката. Намерението е те да нямат право да заявяват брой места, който надвишава с 15-20% записаните студенти през предходната година, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на семинар в Боровец.

Ще замълчи ли властта за бизнеса на Ахмед Доган?

http://clubz.bg/73140-shte_zamylchi_li_vlastta_za_biznesa_na_ahmed_dogan

ПОЛИТИКА АХМЕД ДОГАН ВЕСЕЛИН БОРИШЕВ

Г-н Ахмед Доган е иноватор в българската политика. Беше първият, който каза публично, че около българските партии има обръчи от фирми и настана вой. Всички политици се възмутиха и яростно отхвърлиха казаното от него. Целта им бе да кажат:

Около Доган и ДПС има обръчи от фирми, около нас няма”.

Излъгаха!

Доган бе справедливо заклеймен от обществото като човек, който използва политическата власт и държавния бюджет, за да печели пари. На по-късен етап, на събрание на ДПС, тогава все още като формален партиен председател, той каза друга истина

Аз разпределям порциите в държавата, не депутатите”.

Това бе реплика, предназначена да каже на местния актив на ДПС, че не е важен този или онзи депутат, който иска да номинира местната организация. Важна е волята на председателя. Станалата публично достояние “воля на председателя” повлия на изборите, смени властта и изпрати Доган официално в опозиция.

България е и си остана икономиката на партийните председатели! Самият Доган никога не е отричал, че има афинитет към печеленето на пари и създаването на лично богатство. Повечето хора имат. Той и партията му обаче винаги са използвали политиката и националния бюджет, за да печелят пари. Другите български партии и политически лидери правят същото, но просто не го афишират като него.

Г-н Доган направи нещо много иновативно в българското публично пространство. Преди него, дошлите на власт и спечелили пари от участието си в управлението и разпределението на държавния бюджет, имаха голям проблем. Той е следният:

Как да си харча парите, които не трябва да имам?”.

За да решат този проблем родните политици влизат в сложни организационни схеми със създаване на фирми, собственост на подставени лища, регистрация в анонимни юрисдикции където собствеността не е публична (т. нар. офшорки) и изобщо “усложняват живота си”, за да се скрият от закона и от презрението на обществото.

Презрението на обществото те биха преглътнали, защото в наши дни хората наистина вярват, че “което не се купува с пари, се купува с много пари”, цинична съвременна битова поговорка, която бавно ни превръща в общество, в което всички форми на проституция – физическа и духовна, са оправдани от паричната награда. Това обаче е друга тема. Нека се върна на важното.

Първо, от тук нататък всеки управлявал и спечелил пари зад обществената завеса български политик може да започне постепенно да узаконява “спечелените на черно” пари със следното оправдание

“Нищо лошо не съм направил, защо Ахмед Доган да може, а аз не!”.

Разбира се сделките винаги се правят законно. Такава сигурно е и покупката на фирмата, собственик на ТЕЦ “Варна”. Например дадена банка, чийто собственик е приятел или е задължен на въпросния политик, намира начин да му даде такъв кредит какъвто му е необходим.

Второ, българските политици не си купуват фирми, които развиват пазари, отварят работни места и работят в условията на конкуренция. Те взимат такива, които получават гарантирани пари от държавния бюджет. Такъв “сладък бизнес” изглежда (и вероятно е) поддържането на т. нар. “студен резерв”. Тоест, от там се получават десетки милиони от държавата за поддържане на мощности, които евентуално някога трябва да се активират в случай на авария.

Берекет версин! Колкото си получил, все е кяр.

Въпросните мощности може да заработят, може и да стане “авария”. Дай боже да не става, но такива неща се случват. Важното е, че мечтата на българския политик – да превърти политическата си власт в законни пари и гарантирани приходи – е осъществена. Това е станало през държавния бюджет и с позволението на властта и държавата. Ето такива са ни и политиците и повечето от големите бизнесмени!

И накрая стигаме до най-важното.

У нас единствено държавата може да разреши на бивши или настоящи партийни председатели за една нощ да станат официални милионери, защото държавата е тази, която им плаща. Вчерашните политически председатели се превръщат в бизнесмени-милионери за една нощ с одобрението на днешните владетели. У нас е така – държавата когато иска ти дава, а когато иска ти взима. Затова имаме народна поговорка

“Преклонена главица сабя не я сече!”

“Умните” българи затова си мълчат, въртят се около силните на деня и накрая получават награда от държавната трапеза. Другите или не са приятели на властта, или според разбиранията на “бюджетните бизнесмени” са “дураци”.

Интересно е как властта, която на всяка цена иска да бъде обичана от народа и възприемана като честна и нямаща нищо общо с “поквареното ДПС” ще реагира на сделка, която реално задължава българското правителство, което и да е то, всяка година да дава десетки милиони левове от бюджета на новата фирма на г-н Ахмед Доган. Ако сега властта си замълчи, това означава, че г-н Доган узаконява бизнеса си с нейната благословия. От друга страна, ако бизнес дейностите на г-н Доган са формално законни, как тези, които управляват, ще попречат на законнен бизнес да оперира, само защото е собственост на Ахмед Доган. А сега де?

Близо 3 млрд. лв. има в Сребърния фонд към края на август

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/blizo-3-mlrd-lv-ima-v-srebyrniia-fond-kym-kraia-na-avgust-267957/

Трансферираните през юли средства към гаранционния фонд от фонд „Пенсии“ в ДОО са в размер на 7,31 млн. лв.

Черна вест! Почина първият треньор на Бербатов!

http://regiona.bg/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%8c%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1/

На 78- годишна възраст почина дългогодишният състезател и треньор на ФК Пирин Благоевград Славчо Моралиев. Десетки са професионалните състезатели преминали през обучението на един от най-добрите треньори, работили в ДЮШ на ФК Пирин и мъжкия отбор.

Сл. Моралиев е родом от Симитли. Той е първият треньор на звездата на българския футбол Димитър Бербатов.

Ръководството, футболистите и треньорите в ОФК Пирин Благоевград изказват искрени съболезнование на семейството на големия спортист.

Погребението ще се състои утре, 15.09 , в 13:00 в старата част на „Новите гробища“, съобщиха от клуба.

Материалът Черна вест! Почина първият треньор на Бербатов! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

БСП: Убедихме Европа за двойния стандарт на храните

http://clubz.bg/73139-bsp_ubedihme_evropa_za_dvojniq_standart_na_hranite

Европейският парламент призна проблемът с двойното качество на храните в ЕС и вече има препоръки, похвалиха се на брифинг в парламента депутати от БСП.

"Социалистите успяхме да убедим нашите западни колеги колко е важно на единния пазар потребителите да се третират по един и същи начин, независимо дали са от Западна, Централна или Източна Европа", заяви червеният евродепутат Момчил Неков.

Вчера ЕП призна, че има разлики между качеството на номинално едни и същи продукти в различни европейски държави, и обяви това за нелоялна търговска практика, която да се наказва с 4% от годишния оборот на компаниите, които злоупотребяват.

Българите от 11 години пътуват в Европа и не са толкова наивни, каза още червеният евродепутат. И обясни, че до догодина ще приключат пазарните анализи и ще се създаде и контролен орган, който да следи нарушенията.

"Премахването на Европа на две скорости чрез премахването на двойния стандарт на храните е една първа важна стъпка", добави Неков.

В България обаче също са нужни законови промени и затова от левицата внасят законопроект за промени в Закона за храните.

"За всички продукти, които са на българския пазар и са произведени извън страната, ще се изисква сертификат за съответствие. Той трябва да гарантира качеството на прод9укта - съставките, които се влагат, да отговарят на съответната търговска марка, който се произвежда в същата страна", обясни депутатката Светла Бъчварова.

Тези сертификати ще бъдат включени в база данни за международен обмен, така че да може да гарантира на всеки гражданни на ЕС, че се спазват едни и същи продукти. 

За българските производители такъв сертификат няма да се изисква, тъй като те могат да бъдат проверявани на място от родните регулатори.

"Предлагаме и санкции, които касаят и юридически, и физически лица, така че в прамките на 6 месеца до година да дисциплинираме пазара, така че всеки да знае, че има контрол", обяви червената депутатка.

Санкциите започват от 20 000 лв за физически лица и двойно повече за юридически.

Велосипедисти излизат на бдение пред Министерския съвет и МВР

https://offnews.bg//obshtestvo/velosipedisti-izlizat-na-bdenie-pred-ministerskia-savet-i-mvr-688042.html

Заради случаите със загинали велосипедисти на пътя колоездачи се събират на бдение пред Министерския съвет. Походът на велосипедистите ще завърши пред МВР със свещи в ръка, съобщава Нова тв.

Същевременно се очаква Окръжната прокуратура във Варна да внесе искане за най-тежката мярка за постоянен арест срещу 25-годишния шофьор, прегазил балетиста от Държавната опера в началото на седмица.

Това ще е и първата публична поява на рецидивиста без книжка, който оказва се от години кара автомобил, без да е правоспособен.

Катастрофата предизвика вълна от недоволство на велосипедистите в Морската столица, стана повод и за днешния протест в София. Във Варна вече се проведоха протести - велоклубовете в града се обединиха около 100 мерки, които искат да внесат в общината.

Една от свидетелките на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов, разказа, че, според нея, шофьорът е карал много бързо.

Експерт обясни защо 12 лева са малко за втора здравна вноска

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ekspert-12-leva-sa-malko-za-vtora-vnoska

Има много неясноти в предложението за промени на здравноосигурителния модел, заяви бившият подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров

Майка на дете с увреждания: Карат ни да се чувстваме като просяци /видео/

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/maika-dete-uvrejdaniia-karat-chuvstvame-kato-prosiatsi-video.html

Кристиян е роден преждевременно, бил е само 1400 грама. Майка му е приета за раждане в болница, която не е била подготвена за такова дете. Нямали са кувьоз.

Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти

https://frognews.bg/novini/den-traur-pavlikeni-zaradi-zaginalite-futbolisti.html

В Павликени е ден на траур заради футболистите, които загинаха в катастрофа в четвъртък. Тежкият инцидент стана на пътя Плевен – Русе, в района на село Горна Студена.

Унгария ще оспорва искането да бъде лишена от право на глас

http://clubz.bg/73138-ungariq_shte_osporva_iskaneto_da_byde_lishena_ot_pravo_na_glas

Унгарското правителство ще реши в понеделник какви правни мерки да предприеме, за да оспори решението на Европейския парламент срещу страната, обвинена в пренебрегване на демократичните стандарти, заяви премиерът Виктор Орбан. 

Европейският парламент гласува в сряда за налагане на санкции срещу Унгария, обвинена в пренебрегване на правилата на ЕС за демокрацията, човешките права и корупцията. Орбан заяви пред държавното радио, че очаква решението да доведе до "сериозен правен дебат", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Унгарският премиер е един от най-твърдите опоненти на миграцията към ЕС. 

Орбан каза, че предвид европейските избори догодина, дните на сегашния парламент са преброени. Той отправи критики и към германската канцлерка Ангела Меркел, която вчера призова страните от ЕС да гарантират, че граничната агенция Фронтекс има достатъчно правомощия, за да помогне за спиране на нелегалната миграция в съответствие с плановете на Европейската комисия.

"Значи планът е, че щом Унгария не може да бъде принудена да допусне мигранти на своя територия, трябва да й се отнеме правото да защитава границите си", заяви Орбан.

"Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това (право) от унгарските синове, които защитават границите", посочи унгарският лидер и заяви, че унгарците не бива да хранят илюзии за Брюксел, който по думите му ще позволи мигранти да влязат в Унгария.

Съдът гледа мярката на мъжа, блъснал и убил балетиста от Варненската опера

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055151

Съдът гледа мярката на мъжа, блъснал и убил балетиста от Варненската операДнес Варненският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на 25-годишния мъж, който блъсна с автомобила си и уби балетиста от варненската опера Мартин Чикалов. Инцидентът стана на 10 септември в близост до пешеходна пътека на бул ."Приморски" в центъра на Варна. 25-годишният водач избяга от мястото на произшествието,

Египетски съд разреши уволнението на брадати полицаи

https://www.actualno.com/africa/egipetski-syd-razreshi-uvolnenieto-na-bradati-policai-news_694729.html

Съд в Кайро подкрепи решението на министъра на вътрешните работи на Египет да отстрани от работа полицаите, които отказват да обръснат брадите си, пише вестник „Ахрам“. "Съдът задължи министъра на вътрешните работи окончателно да отстрани от работа брадатите полицаи“, пише изданието. По този начин съдът отменя предишно решение, което постанови ръководството на египетското МВР да възстанови на работа служителите, отстранени за носене на бради, предаде БГНЕС.

"Фейсбук" е по-подготвен да противодейства на изборни манипулации, увери Зукърбърг

https://www.dnevnik.bg/tehnologii/2018/09/14/3310910_feisbuk_e_po-podgotven_da_protivodeistva_na_izborni/?ref=rss


"Фейсбук" вече е по-добре подготвен срещу опитите за манипулация на избори, увери в своя профил в социалната мрежа нейният собственик Марк Зукърбърг в обстановка на нови заплахи за изборите за Конгрес на САЩ през ноември, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. От месеци той е критикуван, че не е приел достатъчно сериозно приписваните на близка до Кремъл фирма кампании по дезинформация и манипулация по време на президентските избори в САЩ от 2016 г.<br /><br...

Гала посрещна Юлиян Вергов в студиото на немски!

https://petel.bg/Gala-posreshhna-YUliyan-Vergov-v-studioto-na-nemski--__282521

Гала посрещна Юлиян Вергов с добре дошъл в студиото на немски. Причината е ролята на Вергов в новия сезон на Откраднат живот: Анатомия на г...

Пет момчета откраднаха "Москвич"

https://petel.bg/Pet-momcheta-otkradnaha-Moskvich__282522

За откраднат автомобил в монтанското село Стубел е съобщил собственикът му в полицията. Колата, която е изчезнала е била "Москвич 2141", пи...

Три катастрофи за час на едно и също място в Пловдив

https://petel.bg/Tri-katastrofi-za-chas-na-edno-i-sashho-myasto-v-Plovdiv__282518

Снимка Булфото Три пътни произшествия са възникнали за около час на едно и също място в Пловдив, съобщи Блиц.   Около 3.15 часа, при извър...

Румен Христов: Кабинетът няма да изкара пълен мандат

https://frognews.bg/novini/rumen-hristov-kabinetat-niama-izkara-palen-mandat.html

Лидерът на СДС Румен Христов прогнозира, че правителството няма да изкара пълен мандат, но не се ангажира да посочи кога евентуално би се стигнало до предсрочни избори.

Малка част от Възраждане без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=381779

Малка част от варненския квартал Възраждане ще остане без вода днес. Причината е планов ремонт, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net Потърпевши ще са в района на бл. 19 в квартала. Водоподаването ще бъде спряно в 8.30 и възстановено до около 17 часа, уточниха от ВиК-Варна.

Родени на 14 септември

http://www.cross.bg/rodeni-na-septemvri-1583798.html

/КРОСС/ Антоанета Добрева-Нети, поп певица и актриса Акад. Антон Дончев, писател Николай Тишев, депутат от БСП в 44-ото НС Явор Куюмджиев, бивш депутат, енергиен експерт

Полицията претърсва офиси на заведения в София, за да задържи ръководителите на организирана престъпна група

https://zaistinata.com/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80%d1%81%d0%b2%d0%b0-%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%81%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd/

Специализираната прокуратура претърсва офиси на фирми в София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“, известен преди време като „Кошарите“.  Извършват се обиски на лица и разпити на свидетели в столицата с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група. В официалната информация, публикувана от държавното обвинение се посочва, че действията на Специализираната прокуратура […]

Ей Би Си: Пол Манафорт се е съгласил да се признае за виновен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7055152

Ей Би Си: Пол Манафорт се е съгласил да се признае за виновенБившият ръководител на предизборната кампания на американския президент Доналд Тръмп Пол Манафорт е постигнал предварително споразумение със специалния прокурор Робърт Мълър да се признае за виновен, посочва телевизия Ей Би Си Нюз, като цитира информирани източници. Това може да доведе до отпадане на второто дело срещу него.

Хиляди се събраха на Кръстова гора за Кръстовден

http://www.cross.bg/krustovden-noshtta-hora-1583804.html

/КРОСС/ На Кръстовден хиляди покнонници се събират в Кръстова гора, заради вярата в чудодейната сила мястото. Хиляди хора се стекоха тук в нощта срещу Кръстовден, за да почетат празника и да се помолят за здраве и благоденствие. Много хора, които страдат от различни заболявания прекараха нощта на открито в бдение и молитви, вярвайки в чудесата на Господа. Светата литургия в полунощ беше оглавена от пловдивския митрополит Николай. Много хора се стекоха, за да слушат молитвата, да се преклонятпред светия кръст, да запалят свещичка и да се поклонят на иконите. Вярващите нощуват под открито небе  и се надяват молитвите им да бъдат чути. Според преданията, в нощта преди Кръстовден желанията и молитвите се сбъдват, ако имаш силна вяра. „Детето ни има проблем с окото и се надяваме по някакъв начин на помощ”, признава Весела. „Преди пет години ми откриха рак на гласните струни, споделя Николай от Ихтиман. По думите му той се измил с вода от аязмото и това му помогнало много.

ADIDAS ATHLETICS представя най-новия суитшърт ADIDAS Z.N.E

http://www.dnes.bg/pr/2018/09/14/adidas-athletics-predstavia-nai-noviia-suitshyrt-adidas-z-n-e.387725

HOODIE FAST RELEASE за атлетите, готови на всичко във всяка една минута, всеки ден, навсякъде

Новородените в Македония са намалели с една трета за последните 25 години

https://www.actualno.com/balkani/novorodenite-v-makedonija-sa-namaleli-s-edna-treta-za-poslednite-25-godini-news_694730.html

С почти една трета е намалял броят на живите раждания в Македония за периода 1994 — 2017 година, предава МИА. Според данните на официалната статистика през 1994 г. в Македония са родени 31 421 бебета, докато през миналата година те са едва 21 754. Данните показват и увеличение на броя на смъртните случаи, предаде БГНЕС. Данните за естественото движение на населението показват, че най-голямо намаление в броя на живородените е регистрирано в периода от 1994 г. до 2001 г., когато са реги

На Кръстовден протест блокира пътя за Кръстова гора

http://nakratko.bg/category/58/164224/


Жители на няколко села в община Баните ще блокират в 10 часа пътя Пловдив - Смолян в района, където е отбивката за Кръстова гора. Причината за недоволството е състоянието на пътя между Загражден и Белица.

Вероятно правителството ще оттегли от Народното събрание рокадите на министри

https://offnews.bg//politika/veroiatno-pravitelstvoto-shte-ottegli-ot-narodnoto-sabranie-rokadite-n-688041.html

Очаква се правителството да оттегли промените в състава си, след като опитът за гласуване на оставките в Народното събрание в четвъртък пропадна. Причините са свързани с правни неуредици и оттеглил се кандидат за министър, с което листата на новите предложения за министри се свиха до един кандидат.

Първата спънка пред рокадите на министри дойде, след като депутатите отложиха гласуването им заради неподписан указ от президента. Румен Радев трябваше да освободи от поста му главния секретар на МВР Младен Маринов, който е номиниран за поста вътрешен министър. В същото време юристи са на мнение, че подписването на указа може да стане, едва след като Маринов бъде избран за министър. 

Тъй като Радев е на посещение в Рига на 13 и 14 септември, вероятно указът ще бъде подписан най-рано на 15 септември. В същото време запознати твърдят, че Радев е готов да подпише указа още днес. Срок за издаването на указ обаче не е предвиден. Обикновено при подобни назначения тече съгласувателна процедура между правителството и президентската администрация, но за конкретния случай такава не е имало. Това е и най-вероятната причина за неподписването на указа.

Втората пречка пред гласуването на рокадите дойде няколко часа по-късно, когато номинираният за транспортен министър Александър Манолев обяви, че се отказва да заеме поста. Причината е публикация в "Капитал", която разкрива подробности около миналото му. Манолев заяви, че това е целенасочена атака срещу него и намекна, че ще търси правата си в съда.

От последващото развитие на събитията около оставката става ясно, че ако президентът беше подписал указа за освобождаване на Маринов вероятно Манолев щеше да бъде избран от парламента за министър.

Атанасов: Отговорен фактор ще каже ли за твърдяната връзка на Младенов с бившия наркопласьор Мето Илиянски?

https://frognews.bg/novini/atanasov-otgovoren-faktor-shte-kaje-tvardianata-vrazka-mladenov-bivshiia-narkoplasjor-meto-iliianski.html

Кое първо?! Доган си купил ТЕЦ за има-няма 3-4 хиляди лева, с осигурен студен резерв за около 30 милиона. Спомням си как Борисов в момент на откровение казваше, че трябва да си плащаме десятъка! Президента нещо се бави с указа за Маринов.

Баскетболистите се надяват триумфът срещу Франция да бъде основа за голяма промяна

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/09/14/3310907_basketbolistite_se_nadiavat_triumfut_sreshtu_franciia/?ref=rss


Българският национален отбор по баскетбол се надява забележителният триумф срещу Франция да послужи като отправна точка за промяна. В Ботевград воденият от Любомир Минчев състав изненадващо победи "петлите" в квалификация за световното първенство след много силна игра.<br /><br />"Това е най-сладката победа в кариерата ми. Трябваше да остане една минута до края, за да повярвам какво се случва. Момчетата дадоха всичко от себе си – някои вкарваха, някои пазеха, някои...

Тръмп готви нови „жестоки“ санкции срещу Русия

https://frognews.bg/svqt/tramp-gotvi-novi-jestoki-sanktsii-sreshtu-rusiia.html

Съединените американски щати възнамеряват да наложат на Русия нови „жестоки“ санкции заради предполагаемото участие на Кремъл в отравянето на бившия руски разузнавач и британски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, предава АФП.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване