09/14/18 13:50
(http://terminal3.bg/)

Борисов да си изведе поуки от Камерън: Паразитирането върху Европа води до катастрофа

Мнозинството от евродепутатите на ГЕРБ по казуса „Унгария“ решиха да станат част от проблемите на ЕС, вместо да станат част от решенията им.

Как това се съчетава с буквичката „Е“ в абревиатурата на партията? Ами никак.

От ден едно на съществуването на ГЕРБ се знае, че това „Е“ е смокиновото листо, с което се прикриват срамотиите на политиката им и дават оправдание на разни евробюрократи да се целуват с тях пред камерите. Какво означава това за България?

Българското управляващо мнозинство дава ясен сигнал, че желае да продължи да живурка в периферията на ЕС, да смуче еврофондове, но без да задълбочава българската евроинтеграция, да е привързано на думи към европейските ценности, но на дела да гласува срещу тях.

В Европа имаше един такъв политически лидер, който се опита да паразитира върху слабостта на европейските институции, за да реши свои частни политически проблеми. Резултатът е катастрофа за държавата му и криза за ЕС, чиито истински мащаби тепърва ще се усещат. Говоря за Камерън, Британия и Брекзит.

Кога България ще приеме еврото, ще стане част от Шенген и ще се включи в ядрото на ЕС?

С това парламентарно мнозинство – никога.

Държавата вече се разпределя откровено на парче на сенчести интереси – от милионни еднократни консултации в областта на хидрогеологията стигнахме до многомилионна годишна рента в областта на студения резерв на енергетиката. Това са пари, които идват от нашия джоб и това е нашето европейско бъдеще, което се ликвидира в момента!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване