09/14/18 23:19
(http://offnews.bg)

Волейболистите ни изкараха гнева си от Иран върху Пуерто Рико

Волейболистите ни постигнаха втори успех на световното първенство по волейбол, което се провежда едновременно в България и Италия.

Националите надиграха категорично аутсайдера в групата си Пуерто Рико с 3:0 (25:16, 25:18, 25:21) във Варна и на практика се класираха за следващата фаза на надпреварата. Селекционерът на "трикольорите" Пламен Константинов не можеше да разчита на Тодор Скримов, който получи лека контузия в прасеца срещу Иран в предния кръг, но посрещачът би трябвало да е на разположение на за двубоя с Куба в неделя.

В първия гейм на мача България успя да поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване, а впоследствие увеличи преднината си след резултатни атаки на Валентин Братоев. Единична блокада на Светослав Гоцев затвори първата част в наша полза – 25:16. Картината във втората не бе по-различна.

Пуерториканците се държаха равностойно срещу по-именития си съперник до първата пауза, но постепенно нашите национали увеличиха дистанцията и по идентичен начин спечелиха втория гейм – този път с 25:18 след атака по блокадата на Николай Учиков.

Третият гейм се оказа най-оспорван, но България отново успя да наложи своята воля и по-голяма класа, за да триумфира с убедителното 3:0. По-рано през деня Финландия се наложи с 3:1 гейма над състава на Куба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване