09/14/18 00:19
(http://budnavarna.bg/)

Защо махат контейнери в Провадия?

Наш читател се свърза като изложи проблем, който се създава в района, в който живее. В сигнала му, читателя на ПРОВАТОН изразява възмущение от премахване на контейнери от мястото на пресечната на улиците „Сан Стефано” и „Охрид”.
Кой и защо разпореди премахването на контейнерите от обичайното им място? С този въпрос провадиеца е стигнал чак до отдел „Екология” в общината.
Според живущите в района, Мухамедин Суфиян, в чиито ресор е боклукчийската дейност, има пръст в премахването на контейнерите. Все пак той бил ресорния управляващ и се чинел за ресорен на „Екология” – та в Провадия. Според политическите среди, пък, се опитвал да угоди на бившите си избиратели, които след като Мухамедин напусна ДПС – загуби.
Нищо подобно – отговора, който е получен устно е бил, че кмета на града намалявал броя на контейнерите, за да се пестят пари. Естествено, че никой не е дал официален писмен отговор на провадийския жител, за да го публикуват медиите и хората в социалните мрежи /отнасяме се към това с уважение, тъй като даже и такова да е официалното решение на общинската власт, кой от администрацията на общината би си сложил „таралеж в гащите” да коментира в официален документ работодателя си, в случая кмета…пък и устно казаното винаги могат да го извъртят, че човека не е разбрал, може даже виновен да го изкарат/
Каквато и да е причината, истината е, че в град Провадия са се премахнали контейнери от обичайните им места, с които хората са свикнали и са придобили навик да изхвърлят отпадъците си там, а сега има проблем в района им на живеене – да обикалят и да търсят други „кофи”.
Оставяйки настрана и в сферата на предположенията всички коментари на различните среди в града, ПРОВАТОН ще припомни, че лично по предложение на Филчо Филев е прието да се изхарчат над 2 милиона и 100 хиляди лева само за една година, т.е. за 2018г. за сметопочистване. Тази сума за дейността Чистота, хем определеля данъка на хората, хем се взема от данък „смет” който се плаща от хората и фирмите в града. Та за да се оправдае как се формира тази сума от над два милиона и защо се взема такъв данък на хората, Филев сам е написал и подписал, че разчетите са направени на база броя на разположените /вече в края на 2017г./ съдове за отпадъци и допълнителните съдове за предоставянето им на нови ползватели. Какво излиза – може да се слагат нови съдове, но изчисленията за над 2 милиона лева не са направени с тенденция за намаляване на боклукчийските кофи.
Да видим какво ново ще измислят сега …всякакви обяснения за създалия се проблем ПРОВАТОН изразява готовност да публикува.
Ето как е правен разчета за 2018г. и какво е предложил Филев през Декември 2017г.

източник: Проватон

Материалът Защо махат контейнери в Провадия? е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Публикувана на 09/14/18 00:19 http://budnavarna.bg/37815-zashto-mahat-kontejneri-v-provadiya/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване