09/14/18 00:16
(http://budnavarna.bg/)

Какви са цените на суровината за лютеница във Варна

Летните дни отминават, времето постепенно захлажда, а с това вместо морския полъх все по-често се усеща ароматът на печен пипер. Апетитната миризма подсказва, че е дошло време за зимнина и лютеница. Провери какви са средните цени на суровината за вкусното изкушение.

Етикетите на зарзавата по варненските тържища сочат различни стойности в зависимост от вида и качеството на продукцията. Килограм домати по варненските пазари се търгува между 1 и 5 лева. На Зеленчуковата борса могат да се намерят и под левче, но само при покупка на цяла щайга.

Цената на патладжана варира значително. По пазарите в града върви средно между 1 лев и 1.60 лева, а на борсата цената пада до 0.70 лева. Червеният пипер може да се намери по 1.50 лева. Приблизително по толкова върви и зеленият пипер. Килограм моркови се търгуват средно между 1.40 и 2 лева.

За приготвянето на консервите освен зеленчуците са необходими още захар, сол, олио, подправки. Значение за калкулирането на крайната цена има и дали домакините имат стари буркани и капачки, както и къде приготвят зимнината.

източник: Морето.нет

Материалът Какви са цените на суровината за лютеница във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване