09/14/18 00:09
(http://budnavarna.bg/)

Стана ясно защо не работят асансьорите за хора с увреждания

Заради нанесени щети от вандали, асансьорът за хора с увреждания и майки с бебешки колички до Икономическия университет във Варна, не функционира. Това съобщи директорът на дирекция „Социални дейности“ към община Варна – Таня Василева.

Повредени са мотора и хидравличната помпа. Необходимите части са заявени и се очаква да пристигнат, като до края на месец септември платформата да бъде възстановена и ще функционира, заяви директорът.

Тя посочи, че е подаден сигнал до районното управление на МВР и е заведено досъдебно произвоство срещу неизвестен извършител.

Асансьорът, който се намира на спирка „Акациите“, не работи заради пътно-транспортно произшествие. В резултат вертикалната платформата е изцяло повредена и не може да се извърши ремонт. В ход е процедура за проектиране, закупуване и монтиране на нова платформа, която трябва да се изпълни по Закона за обществените поръчки. Платформата е застрахована и възстановяването е заявено пред застрахователя, обясни Василева.

Фирмата, която трябва да се грижи за ремонта и поддръжката на асансьорите в подлезите е „ACB 15″ООД.

източник: Морето.нет

Материалът Стана ясно защо не работят асансьорите за хора с увреждания е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване