09/21/18 12:58
(http://regiona.bg/)

Анализ на представянето на България след първите два мача за Лигата на нациите

Лигата на нациите на УЕФА е най-новият турнир за национални отбори по футбол. Идеята зад неговото създаване бе един срещу друг да се противопоставят равностойни тимове, като накрая има и награда, а именно, че някои от тях могат да си спечелят място на следващото Европейско първенство. Разбира се, предстоящите европейски квалификации ще бъдат много по-важни, но все пак Лигата на нациите дава още един шанс за класиране. България е в третия поток от тимове, а в групата на нашите са още отборите на Норвегия, Кипър и Словения. “Лъвовете” вече изиграха два мача от своята група, като спечелиха и двата. Перфектните основни в турнира бяха поставени, така че има какво да кажем за представянето на нашите и очакванията за следващите битки.

 

Победата над Словения

Първият ни двубой в новия шампионат беше срещу отбора на Словения като гост. Шансовете на нашите определено не бяха много големи и дори оценките на букмейкъри като Bet365 бяха за загуба на родните национали. Въпреки това обаче България спечели с 1-2 и успя да тръгне с три точки в надпреварата. Резултатът беше в наша полза, но статистиката от срещата показва много други неща, които не са чак толкова добри за отбора ни.

Словения беше тимът с по-добро владение на топката през целия мач – 58% на 42%. Домакините имаха и повече опити за отбелязване на попадение, като бяха точни в 5 от случаите, за да вкарат единствения си гол. Хубавата новина за нашия тим е, че с 2 точни удара успя да стигне до 2 попадения, което означава 100-процентова успеваемост пред гола. Поздравления тук трябва да се изкажат и на Божидар Краев, който отбеляза головете в противниковата врата.

Добри думи заслужава и Петър Хубчев. В този мач той предприе един доста интересен ход, като пусна в нападение младите играчи Тодор Неделев, Божидар Краев и Кирил Десподов. Те стартираха в предни позиции заедно с опитния Ивелин Попов, а резултатът бе красноречив. Да, българите не правеха атака след атака, но бяха ефективни, а това е най-важното. Следващият ни сблъсък със Словения е в последния кръг от групата, който ще се играе през Ноември. Феновете на залозите могат да се възползват от някой бонус код за Palms Bet при прогнозите си на този мач, който ще се играе на стадион “Васил Левски” в София.

 

Успехът над Норвегия

Вторият двубой на нашите в лигата бе само след няколко дни у дома. България посрещна Норвегия с повдигнато самочувствие след първия двубой. Норвежците също бяха спечелили в първия кръг, така че и те пристигнаха в България за нови три точки. И двата отбора влизаха в мача с амбиция за победа, но въпреки това нашите отново бяха подценени, след като оценките на водещи компании като Efbet бяха за по-добри шансове за победа на гостите от Норвегия.

Срещата не започна много добре за българските национали, но все пак те стигнаха до гол в 58 минута на мача, благодарение на изстрела с глава на Радослав Василев. И в този мач България владееше по-малко топката, като също така направи по-малко положения пред противниковата врата. Норвежците завършиха мача с 13 опита за гол срещу само 3 в полза на нашите. Въпреки това Пламен Илиев остана непробиваем и запази мрежата си суха. В крайна сметка нова победа за “лъвовете” и още три точки към актива им.

 

Ситуацията в групата

След първите два кръга България е едноличен лидер в група 3 на поток C от Лигата на нациите. Националите са и с най-добра голова разлика след двата си успеха. По-назад в подреждането са тимовете на Норвегия и Кипър. Те имат по 3 точки в сметките си, след като са с победа и загуба до този момент. Норвегия засега е на втората позиция, заради по-добрата си голова разлика. На трета позиция е Кипър, а точно срещу тях е и следващият сблъсък на нашите. Двубоят може да проследите на живо в сайта на Winbet, където е налична и статистика преди мача. Повече за този онлайн букмейкър и неговите предложения може да намерите в специализирания сайт на Efirbet, който запознава посетителите си с плюсовете и минусите на родните оператори, както и още много други теми в тази насока. А на последното място в групата е Словения, който е с 0 точки след първите 2 кръга.

 

Какво предстои от тук нататък?

Следващото препятствие за България е мач у дома срещу Кипър. Срещата е на 13 Октомври, като нашите са изправени през страхотния шанс да затвърдят добрите впечатления с нова победа. Кипър със сигурност е преодолим съперник, особено когато ги приемем у дома. След този мач нашите гостуват на Норвегия, като срещата е на 16 Октомври. Месец по-късно играем с Кипър, отново като гост, а на 19 Ноември е последният сблъсък от групата, който се явява срещу Словения у дома.

С двете победи на старта самочувствието в отбора е налице. Най-добрият развой, който можеше да се получи за нашите на старта на Лигата на нациите, е факт. Сега остава да надградим представянето си и да продължим с добрите резултати в мача с Кипър у дома, което е напълно постижима задача. България има още какво да покаже, така че нека изчакаме следващите сблъсъци и да подкрепим нашите момчета подобаващо.

Материалът Анализ на представянето на България след първите два мача за Лигата на нациите е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване