09/21/18 10:44
(http://regiona.bg/)

Нинова отново хвана Борисов в лъжа, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария

Гласували са двама депутати от БСП. Сергей Станишев – за” и Момчил Неков – “против”. Само че те двамата нямат право да участват в Съвета, където единствено министър-председателят може да изразява позицията на България.

Втори ден министър-председателят Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Ние имаме четирима евродепутати, от които само един – Сергей Станишев е гласувал „за“ санкции срещу Унгария“, заяви тя.

„Премиерът да се въздържа от подобни лъжи, да си погледне неговата група и да не се занимава с нас“, призова Нинова. „Ева Майдел като негов депутат се е въздържала“, посочи тя. „В този случай най-важното е как България ще представи позицията си в Съвета. Там може да се налага вето и да се спре този процес. Думата има единствено министър-председателят Бойко Борисов“, обяви Корнелия Нинова. „От неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго там“, коментира тя.

„Очевидно, за да избяга от конфуза, в който сам се вкарва, и от двойната външна политика, която прави – лъже за БСП. Не се притеснявам да кажа тази дума директно“, заяви лидерът на левицата.

„Вчера го направи, замълчах. Днес отново го повтаря“, обяви Нинова и призова за придържане към истината. В отговор на въпрос вижда ли проблеми с демокрацията в Унгария и какви мерки трябва да се вземат Корнелия Нинова посочи: „Във всички държави, в които има проблеми с демокрацията трябва да се вземат мерки. Според мен мярката не е отнемане на глас, защото това води до разделение и разпад на Европа, а не до обединена и силна“, пише епицентър.

А ето какво написа снощи във Фейсбук лидерът на БСП:

„Смятате ли, че е нормално един министър-председател да лъже пред всички български граждани?“.
„Борисов излъга, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария. Гласували са двама депутати от БСП. Сергей Станишев – за” и Момчил Неков – “против”. Само че те двамата нямат право да участват в Съвета, където единствено министър-председателят може да изразява позицията на България. А нея вече я чухме – у нас подкрепя г-н Орбан, в Европа подкрепя каквото кажат началниците“.

Припомняме, след заседанието на кабинета на 19 септември двама вицепремиери и един министър поискаха Министерския съвет да започне процедура по изготвяне на позиция на Република България. Позицията на страната ни да се представи пред съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази, че България не подкрепя предложението на Европейския парламент за започване на процедура срещу Унгария по чл. 7 от Договора за Европейския съюз.

Вицепремиерите са Красимир Каракачанов, Валери Симеонов. Те заедно с министър Нено Димов настояват за официална позиция на България срещу санкциите към Унгария.

Ето какво написа Нинова в социалната мрежа:

Смятате ли, че е нормално един министър-председател да лъже пред всички български граждани? (само да припомня, че е единственият премиер, осъден от Елена Йончева за лъжа) Днес Борисов излъга, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария. Гласували са двама депутати от БСП. Сергей Станишев – за” и Момчил Неков – “против”. Само че те двамата нямат право да участват в Съвета, където единствено министър-председателят може да изразява позицията на България. А нея вече я чухме- у нас подкрепя г-н Орбан, в Европа подкрепя каквото кажат началниците.

Материалът Нинова отново хвана Борисов в лъжа, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване