10/11/18 06:09
(http://regiona.bg/)

Апелативният съд гледа мерките на обвинените след акцията онкоболниците в Благоевград и София

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа в четвъртък мерките за неотклонение на обвиняемите след акцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в двете онкоболници в София и в Благоевград.

Преди дни стана ясно, че се правят проверки в две болници. Предмет на проверките са данни за извършвани злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни.

Проверяваше се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. По-късно бе съобщено, че седем души, сред които двама лекари и фармацевт, са задържани в онкоболници в София и Благоевград, пише актуално ком.

Лекарствата били за пациенти в болниците „Йоан Павел” в София и „Св. Мина” Благоевград. Бивш МВР министър твърди, че за случая с онколекарства има сериозни пропуски Към всички обвиняеми е известно едно нещо – образували са организирана престъпна група за длъжностно присвояване (чл. 201 по НК -…

Прочети повече В събота прокуратурата поиска „задържане под стража“ за 6 души, за една жена поиска „домашен арест“.

Специализираният съд прецени, че соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Денсузов остават под стража, тъй като има опасност да извършат ново престъпление. Лекарките Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова са под домашен арест заради здравословни причини. Така първата инстанция прецени, че четирима от обвинените остават в ареста.

Мерките, които той им определи подлежаха на обжалване пред апелативния съд. Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова тогава допусна възможността да има още обвиняеми по делото.

 

Материалът Апелативният съд гледа мерките на обвинените след акцията онкоболниците в Благоевград и София е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване