10/11/18 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Време е да пратим в историята "бившата югославска република", призова Заев

 Време е да пратим в историята "бившата югославска република" от името на страната ни. С този призив премиерът на Македония Зоран Заев се обърна днес към депутатите от комисията по конституционни въпроси в парламента в Скопие.

Заев се говори пред депутатите от комисията, обосновавайки позицията си, че е нужно да се промени конституцията на страната във връзка съсспоразумението с Гърция за новото име на страната - Северна Македония, пише БНР."Сега всички депутати, без разлика от партийната им принадлежност, имат исторически дълг и обвързаност пред гражданите да осигурят пътя на Македония към стабилност, сигурност, икономически просперитет. А това е пътят към НАТО и Европейския съюз, който минава през македонско-гръцкия договор. Минаха 25 години в сметки и празни приказки. Македония вече няма поколения за губене", мотивира Заев.

Македонската информационна агенция (МИА) съобщи, че депутатите от ВМРО-ДПМНЕ също са присъствали на изявлението на Заев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване