10/11/18 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: Не разбирам гнева на премиера Борисов

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес, че не разбира гнева на премиера Бойко Борисов към реакции в чужбина за убийството на българската журналистка Виктория Маринова, предаде БНР „Не разбирам гнева на премиера днес, нападна всички, дори собственото си политически семейство – Европейската народна партия“, каза Нинова и добави: „Според мен не е необходима такава агресия в този момент. По-скоро трябва да си зададем въпроса защо дойде тази реакция. Не е ли оценка за България отвън?“.

 


По-рано днес премиерът изрази пред чуждите посланици у нас недоволство от международните реакции във връзка с убийството на журналиста Виктория Маринова.

21-годишен русенец е задържан в Германия по подозрение за убийството, което не е свързано с работата на жертвата. 

„Не трябва да вечно да се напада, че някой друг е виновен. Сами сме си виновни, защото проблемите на България по тази тема стоя – престъпност има, престъпниците не са в затвора, хората не се чувстват сигурни“, каза лидерът на БСП.

По думите на Нинова трябва да се замислим за реакцията

Като поредната лъжа ще го окачествя и ще си повторя думите от понеделник, че сме обезпокоени от негативния образ на България, който се изгради за тези няколко дни чрез изказвания и позиции на Европейска комисия, еврокомисари, Съвета на Европа, генералният секретар на ООН. Това са изключително сериозни световни и европейски институции и изразиха притеснения за образа на България.

 

На второ място, тогава казах и сега повтарям - притеснени сме от високото равнище на престъпност в България, страх и несигурност в хората от чувството за безнаказаност и най вече, най лошото за нас е, недоверието в институциите. Това е позицията ми от понеделник, повтарям я и днес“, коментира Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване