10/11/18 10:43
(http://budnavarna.bg/)

Община Девня е в готовност за зимния сезон

Община Девня е готова да посрещне предизвикателствата на зимния сезон. Това съобщи кметът Свилен Шитов след провелото се заседание на щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия и аварии, чийто председател е градоуправникът.
„Нашата община има сравнително малко критични точки при зимни условия, като една от тях е участъкът от жп прелеза до входа на село Кипра. Тази година ще монтираме специална мрежа край пътя и по този начин се надяваме да ограничим навяванията, които достигат до над 2 метра височина“, заяви Свилен Шитов.
На заседанието бе засегнат и проблемът с честите токови удари в квартал „Река Девня“, където се намират общинската администрация, полицията, болницата и поликлиниката. Ръководителят на групите, които поддържат съоръженията за пренос на електроенергия, пое ангажимент този проблем да бъде решен в най-кратки срокове.
Директорите на детските градини и училища докладваха, че при тях всичко е наред, заредени са с гориво, котлите и системите за отопление са изправни и имат готовност да осигурят нормално протичане на учебния процес.
Представителите на индустриалните гиганти потвърдиха, че са готови да съдействат на местната власт с каквато техника е необходимо за справянето с по-тежки метеорологични условия. От районното управление на МВР в Девня също заявиха готовност за зимния период и информираха, че скоро очакват да им бъде доставен високопроходим специализиран автомобил, който би могъл да бъде от голяма полза при екстремни ситуации.

Материалът Община Девня е в готовност за зимния сезон е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване