10/11/18 17:03
(http://offnews.bg)

От БФС обясниха какво предстои на ЦСКА след връщането на емблемата

Изпълнителният директор на БФС Павел Колев разясни процедурата по приемственост, след която отборът на ЦСКА може да бъде признат, от УЕФА и футболната ни централа, за наследник изпадналото в несъстоятелност преди две години дружество.

Днес фирмата "Ред Енимълс" плати 8 милиона лева за активите му, след което стана ясно, че е била прехвърлена на близък до боса на армейците Гриша Ганчев човек, което беше очаквано, тъй като финансирането на сделката идва именно от Ганчев.

"Рано е да се коментира, този процес няма да стане днес или утре. Каква е процедурата? Първо, от клуба трябва да се свържат с БФС и да ни изпратят цялата документация относно плащането на въпросните 8 милиона лева и придобиването на активите на ЦСКА.

След това трябва да изпратим становището си до УЕФА, че ЦСКА има своя приемник. В 99% от случаите УЕФА се съобразява със становището на централата, от която идва то. БФС е органът, който трябва да се произнася по тези въпроси", заяви Колев пред колегите от "Спортал".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване