10/11/18 21:29
(http://pik.bg)

Отровиха седем улични кучета и котки във Враца

Отровиха седем улични кучета и котки във Враца

Два случая  на намерени отровени безстопанствени животни - общо 7 кучета и котки, се разследват от зоополицията към Областна дирекция /ОД/ на МВР във Враца. Това съобщи инспектор Венцислав Димитров, цитиран от БТА. Той уточни, че сигналите за намерените мъртви животни са подадени преди дни от граждани, живеещи в квартал "Дъбника" в града. Едно от вероятно отровените животни е открито в двора на детска градина, което допълнително е притеснило хората, потвърди инспектор Димитров. Той допълни, че по случаите са започнати досъдебни производства, назначени са необходимите експертизи, които да потвърдят или отхвърлят версиите за отравяне на животните. Засега разследванията се водят срещу неизвестен извършител, уточни полицейският служител.

Димитров е един от двамата полицейски служители, които работят от близо година като екип зоополицаи във Враца. Екипи от зоополицаи, които разследват престъпления срещу животни, са създадени към всяко от районните управления на територията на областната дирекция на вътрешните работи. Обща от началото на годината в областта са подадени 10 сигнала за убийство или жестокост към животни. По всички случаи са започнати досъдебни производства, посочи Венцислав Димитров. Той допълни, че много повече са подадените сигнали с искане за оказване на помощ, преди всичко медицинска, както и за бедстващи животни. Зоополицаите разследват само случаите на жестокост и умишлено умъртвяване на животни, уточни Димитров. Другите сигнали, засега, се предават на неправителствени организации за защита на животните.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване