10/11/18 07:28
(http://www.klassa.bg/)

Правителството отпусна 43 милиона на Варна да ги даде на Гергов

 Червеният активист Георги Гергов ще получи 43.2 млн. лева за варненската "Дупка" - терен от близо 3 декара в центъра на крайморския град.

Правителството реши днес да отпусне въпросните 43.2 млн. лева на община Варна, с които тя да плати имота на Гергов, тъй като "Дупката" е в активите на герговия ЦУМ.

Отпускането на милионите е мотивирано като "разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на Варна". Става въпрос за т. нар. "дупка" в центъра на града, поясняват в прессъобщението от Министерски съвет.

Миналия петък Общинският съвет във Варна прие с мнозинство от 28 гласа предложение на комисията по собственост общината да придобие 100% имота, известен като дупката, който в момента е в активите на ЦУМ АД.

Откупването можеше да стане само ако държавата отпусне финансиране в размер на 43.2 млн. лева.

Така Георги Гергов получава по сметките си малко над 43 милиона лева за 2915 кв. м, използвани сега като платен паркинг. Не е ясно какви намерения има за мястото кметът на Варна Иван Портних, по чиято инициатива се реализира "откупката" за огромната сума.

Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов, заявиха в нарочна позиция и от ИБ на БСП, които се възмущават, че за сделката на съпартиеца им са гласували всички общински съветници от ГЕРБ и техните сателити. Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел, се заканва соцръководството в официалната си позиция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване