10/16/18 07:50
(transmedia.bg)

Директорът на „Джи Пи груп“: Определени хора ни сатанизират и ни изолират

“Джи Пи груп“ се сатанизира заради определени интереси. Над компанията няма политически или икономически чадър. Този разговор ще продължи в съда.“ Това каза изпълнителният директор на компанията Владимир Житенски в ефира на „Нова телевизия“.

„Търпим тежки загуби, защото определени групи от хора ни вкарват в режим на карантина и ни изолират. Разговорът ни няма да се състои пред медиите“, добави той. По думите му името на компанията е било замесено в измислени събития. „Тези неща включват от рязането на документи до обвиненията на определени политически лидери, включително и за нещастието в Русе – това мина всякаква граница и беше брутално“, конкретизира Житенски.

По думите му “Джи Пи груп“  сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, защото „на този етап законът ни позволява да се отдръпнем“.

„Линчуват ни публично колко слабо и скъпо работим, но къщите, в които живеят, и площадите, по които правят митинги, както и метрото, което използват, са правени от български строители“, добави управителният директор.

Той отрече над компанията някога не е имало чадър. Нито икономически, нито политически, ние не сме инструмент за политически игри. Нито един търг не се печели на добре издържана документация, печели най-ниската цена.

„Обществените поръчки са около 1/3 от обема на работата ни, но може би ще решим да правим структура, които да контролират процесите“, конкретизира той.

Вчера прокуратурата обяви, че разследва за пране на пари физическо лице, свързано “Джи Пи груп”. На ДАНС е възложено да установи всички механизми на финансирането на европейските проекти, по които работи компанията. В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция „Пътна инфраструктура“ да намери форми „още днес „Джи Пи груп“ да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране“. Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват да бъдат строител на най-дългия в България тунел – „Железница“, който е част от магистрала „Струма“.

В понеделник кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че “Джи Пи груп” се е отказала и от поръчката за ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до Княжево. Първоначално Фандъкова обяви, че поръчката ще бъде изпълнена от класиралият се на второ място консорциум. След като стана ясно, че в него участва компания, която отново води към “Джи Пи груп”, Фандъкова оповести чрез профила си във Фейсбук, че процедурата за поръчката е прекратена.

В началото на миналата седмица прокуратурата обяви, че е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро на фирми и търговци около строителната фирма „Джи Пи груп“ във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта „Биволъ“ за злоупотреба при разходване на евросредства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване