10/16/18 08:05
(transmedia.bg)

Меркел: Правителството губи доверие, ще се боря за връщането му

В първи коментар след изборите в Бавария в неделя канцлерът на Германия Ангела Меркел коментира, че тежката загуба на консервативните й партньори от Християнсоциалния съюз (ХСС) е показала, че избирателите са изгубили доверие в правителството, но обеща да се бори за връщането му.

Според нея резултатът е показал, че дори процъфтяващата икономика и високата заетост не са достатъчни, за да бъдат спечелени избирателите.

„Аз като канцлер съм длъжна да гарантирам доверието да бъде извоювано отново. Ще работя за това с всичките си сили“, подчерта Меркел на среща с представители на германската промишленост.

Канцлерът призова членовете на правителството да прекратят раздорите помежду си за имиграцията. Особена остра е критиката на Меркел към ХСС. Баварската партия не престана да критикува нейната имиграционна политика и предизвика няколко правителствени кризи, обвинявайки я в прекалена толерантност след пристигането в Германия през 2015-2016 г. на над един милион кандидати за убежище.

Критика към ХСС отправи и германският министър на външните работи Хайко Маас. По думите му  популистката стратегия на ХСС е довела партията до пълен провал на изборите.

„ХСС трябва да си направи изводи от факта, че стратегията му към Алтернатива за Германия за конфронтация беше пълен провал“, каза Маас в Люксембург, където участва в среща на външните министри от ЕС.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване