10/16/18 12:29
(http://pik.bg)

РАЗВРЪЗКА! Отложиха делото за екстрадирането на Михаил Цонков и тримата гранични полицаи

РАЗВРЪЗКА! Отложиха делото за екстрадирането на Михаил Цонков и тримата гранични полицаи

Съдебната поръчка, която Република Турция, е възложила на българското правосъдие – за разпит и допълнителни доказателства по делото срещу Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петров и Николай Костов, ще бъде отложена с още месец. Това стана ясно при днешното разглеждане на искането в Районен съд Бургас, предава "Флагман". 

Точно в 10 часа българските граничари и техните адвокати влязоха в съдебната зала. Росен Кожухаров и Станко Кралев поискаха отлагане на заседанието с цел събиране на повече доказателства. В 10:14 часа Бургаският районен съд уважи молбата им и отложи заседанието за 9 ноември, информира за развоя на делото "Бургас24".

Припомняме, че преди четири месеца, когато сагата с нашите граничари бе подновена, Мишо Цонков изрази надежда, че българската държава ще спази обещанието си и ще ги защити.

Граничарите са привлечени като обвиняеми от турските съдебни власти за съучастие в престъпление за причиняване на смърт поради небрежност, причиняване на леко нараняване и увреждане на имущество, според действащото законодателство в Република Турция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване