10/16/18 00:25
(http://pik.bg)

СКАНДАЛНО! Учители искат комисионна за екскурзия от ученици

СКАНДАЛНО! Учители искат комисионна за екскурзия от ученици

От МОН правят проверка на подаден сигнал за учители, които вземат комисионна на ученици, за да организират пътуване с определена туристическа фирма. Учителите отрекоха обвиненията. 

89 деца от пети и шести клас на училище „Стоян  Михайловски“ в Пловдив планирали екскурзия до Кърджали в края на месеца. Всеки трябвало да плати по 25 лева – такава била офертата на софийски туроператор.

Изненадващо, в деня, в който трябвало да преведат парите, от училището се отказали от екскурзията. Управителката на турагенцията, която се оказва бивш преподавател в същото училище, твърди, че дотук се стигнало, защото не платила на учителите комисионна, извън регламентираната от закона. За практиката ѝ разказали други туроператори.

,,Разбрах, че се плаща между 5 и 10 лева на записано дете. В случая аз трябваше да предложа възнаграждение не от 250, а от 900 лева'', каза управителят на туроператорска фирма Светлана Тодорова - Ваташка.

Учителката, която  водила преговорите, отрича да е искала комисионна. 

,,Ако се установи злоупотреба, ние ще сигнализираме компетентните органи'', категорична беше Ирина Минчева, главен юрисконсулт на РУО-Пловдив.

Децата все пак ще пътуват до Кърджали, но с друга фирма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване