11/07/18 05:27
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Байрактаров: От какво пази НСО Валери Симеонов?

 През последните дни вицепремиера Валери Симеонов поднови своята активност в социалната мрежа и отново си намери удобен обект.Опит за отклоняване на общественото внимание ли е тази активност или грижа за народа? По темата потърсихме мнението на журналистът Димитър Байрактаров.

Би Нюз- Г-н Байрактаров, през последните дни се наблюдава активиране на вицепремиера  Валери Симеонов в социалната мрежа, този път поводът е охраната на Ахмед Доган от НСО?

Димитър Байрактаров- С тази си дейност Валери Симеонов за пореден път демонстрира своята некомпетентност.Позволете ми поне малко да го ограмотим. НСО е юридическо лице на бюджетна издръжка. Бюджета се изготвя от министерски съвет, чийто член е и същия Валери Симеонов.

Б.Н.- Искате да кажете, че Валери Симеонов трябва да знае колко плащаме на НСО за охраната на 
Ахмед Доган.


Д.Б.- Не просто, че трябва да знае колко се плаща за тази охрана, но той като част от министерски съвет е гласувал за този разход и през 2017 г. и през 2018 г. Днес предстоят дебатите по приемането на бюджета в Народното събрание, където Симеонов разполага с ефективен инструмент чрез депутатите от НФСБ да гласуват срещу този бюджет и респективно охраната на Ахмед Доган от НСО. Аз обаче категорично заявявам, че това няма да се случи.


Б.Н.- Да не би да намеквате, че действията на Симеонов са политическо лицемерие, целящо да отклони вниманието на обществото от неговата оставка?


Д.Б.- Това е едната цел от това мероприятие. Другата е Симеонов да бъде представен като борец за справедливост, което сами разбирате, че не е така! По неговата логика спокойно можем да поставим въпроса , а от какво пази НСО Валери Симеонов? Макар че тук можем да намерим логически отговор - от онези 81%, които му искат оставката.


Б.Н- Споменахте за некомпетентност проявена от страна на вицепремиера Валери Симеонов, какво имате предвид?

Д.Б.- Аз вече посочих част от причините за подозренията ми по отношение на неговата компетентност.Но пак ще повторя може ли Вие да изготвяте бюджета, с който аз да оперирам през годината и след това публично да заявявате, че не знаете с какъв бюджет оперирам. Освен всичко това НСО е задължено на сайта си ежемесечно да отчита касовото изпълнение на бюджета си ето един линк за информация на Валери Симеонов с касовото изпълнение към 30.09.2018 г. 
 https://www.nso.bg/budget/BUDGET_30_09_2018.pdf

Но ако Симеонов е толкова загрижен за народа и финансите на държавата аз бих го попитал защо не изпълнява програмата на НФСБ и не поиска намаляване на партийната субсидия? Да не би милиони левове от тази партийна субсидия да отиват в сметките на фирми, чийто собственик е Валери Симеонов? Спомням си, че с отчетите пред сметната палата едни околомилион и половина лева от партийната субсидия на НФСБ са били насочени към такива фирми, но защо ли Симеонов мълчи?


Б.Н.- Имате ли факти за това, което казвате?


Д.Б.- Това е публична информация и лесно може да се провери.По-интересен е въпросът как се променя състоянието на фирми, които са собственост на лица заемищи публична държавна длъжност? Още по-интересно е с колко са се увеличили активите на фирмите, чийто собственик е Валери Симеонов и дали той ще отговори на тези въпроси.? А, дали Валери Симеонов ще ни отговори как незаконното стрителство, което е осъществила фирмата " СКАТ ТВ- ООД" , вместо да бъде премахнато е достроено?


Б.Н.- Много въпроси зададохте, а ние се надяваме Валери Симеонов да отговори на тях. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване