11/07/18 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Половината от електромобилите в света се движат из 25 града

 Половината от всички електрически автомобили, продавани в цял свят, са съсредоточени в само 25 града, показва проучване. Интересното е, че тези градове съставляват само 12% от общия пазар на всички автомобили в света. Според International Council on Clean Transportation лидер по брой на електромобили по пътищата е Китай.

Към днешна дата най-голям брой електрически автомобили се намират в 11 града на Китай - Пекин, Чанша, Чунцин, Гуанджоу, Ханджоу, Циндао, Шанхай, Шънджънт, Тиендзин, Ухан и Джънджоу, в 6 града в Европа - Лондон (Англия), Париж (Франция), Амстердам (Холандия), Берген и Осло (Норвегия), Стокхолм (Швеция), в 6 американски града - Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Диего, Сан Франциско, Сан Хосе и Сиатъл и в 2 японски града - Токио и Киото.

 

В последно време анализаторите отбелязват доста бърз ръст на пазара на електрически автомобили. Само от 2016 г. насам продажбите на електромобили в световен мащаб са са увеличили с 50%, посочват от International Council on Clean Transportation.

Китай е лидер на този пазар, тъй като страната предоставя различни отстъпки за купувачите на електрически автомобили. Следват Европа и Съединените щати, които обаче все още не са стигнали до такава изгодна за потребителите система, както в Поднебесната империя.

 

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Виктория Тошкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване