11/17/18 05:13
(transmedia.bg)

Валери Симеонов подаде оставка

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка от поста си, която беше приета от премиера Бойко Борисов.

Той направи изявление пред журналисти в Министерския съвет, в което обясни причините за оставката си: „Причините са продължаващата медийна кампания от последните два дни, в която кампания като продължение на кампанията, която беше провеждана спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на вицепремиер, а и върху народни представители от НФСБ“.

„Не става въпрос за моята личност, не става въпрос само за партията, на която съм ръководител, но става въпрос за управлението на България – управление, което определям не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно, едно от най-успешните. И аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за обществени настроения, протести и атаки не само от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото“, каза още Валери Симеонов.

По думите му най-правилната постъпка била да не създава проблеми на правителството на ОП и ГЕРБ.

„Хайде сега да видим като вицепремиерът Валери Симеонов си подава оставката, дали ще продължават тези протести и с какви претенции“, каза Симеонов.

Почти един месец майките на деца с увреждания протестират срещу изказване на Валери Симеонов миналия месец пред телевизия СКАТ, в който той предизвика обществено възмущение като ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“. Симеонов се извини, но не достатъчно искрено и това ядоса майките още повече.

Симеонов е седмият поред министър от третото правителство на Бойко Борисов, който подава оставка. В края на октомври 2017 оставка като министър на здравеопазването подаде проф. Николай Петров заради медийно разследване за сключени договори, докато е бил шеф на ВМА.

В края на август 2018, след автобусната катастрофа при Своге, оставки дадоха трима министри – на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.

Други двама членове в кабинета „Борисов 3“ – енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков, подадоха оставки, но в крайна сметка запазиха постовете си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване