11/17/18 15:03
(http://regiona.bg/)

Кой както може помага! Депутатът параолимпик Михаил Христов посети Крум от Първомай по инициатива на читателка на ИА Региона

Депутатът параолимпик Михаил Христов от БСП посети Крум от петричкото село Първомай по инициатива на нашата редовна читателка Антоанета Тенева. Преди време Ви информирахме, че млади хора от Благоевград са поставили кутия за събиране на средства за протеза на 18-годишния Крум от петричкото село Първомай, който загуби крака си при злочестен инцидент.

Протезата на Крум в немската клиника е 60 хил.евро, сумата е непосилна за семейството и затова трябва да се помогне.Антоанета, която е от Карлово, но с македонски корени пое инициативата при сърце. Благородната дама направи благотворителни акции в помощ на младото момче.

В петък по нейна молба и покана към инициативата „Да помогнем на Крум да проходи“ се присъедини и депутатът параолимпик Михаил Христов. Депутатът, А. Тенева и представител на турска фирма посетиха момчето в къщи в Първомай.

М. Христов като минал през тези изпитания най-искрено иска да помогне затова разгледа подробно офертата от Германия.

Параолимпиецът се свърза с клиника в Турция, където за същите „материали“, закупени от Германия цената на протезирането и рехабилитация е много по-ниска и с осигурен престой и преводач. Джошкун Мустафа от „Хедеф протез“, направи преглед на Крум, предостави на вниманието на семейството офертата от турската клиника. От Турция са дали съгласие да се заплати част от протезата, а остатъка да бъде изплатен и на по-късен етап, за да може Крум да се върне към нормално ежедневие.
Предстои семейството да реши дали да отиде в турската клиника.

 

„ Като човек винаги благодаря за подадената ръка на всеки, който е съпричастен към чуждата болка“. Това написа нашата читателка за благодарност на Михаил, който пое инициативата при сърце.
Що се касае до това, че параолимпъкът е депутат от БСП, Христов не търси никаква реклама помага от чисто човешка гледна точка.

 

.

Материалът Кой както може помага! Депутатът параолимпик Михаил Христов посети Крум от Първомай по инициатива на читателка на ИА Региона е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване