11/17/18 15:02
(http://pik.bg)

Четири общински язовира на територията на област Варна вече са прехвърлени към държавата

Четири общински язовира на територията на област Варна вече са прехвърлени към държавата

Четири общински язовира на територията на Варненска област вече са прехвърлени към държавата. Това обяви пред радио „Фокус-Варна“ областният управител Стоян Пасев.

Той отбеляза, че всички язовири на територията на областта са изпуснати контролирано. Предстои синхронизация с Шумен, тъй като в областта има естакадно разположени язовири с ниво по-ниско от водоемите в Шумен.

Стоян Пасев допълни, че в момента се осъществява и втора проверка на водоемите от страна на Министерството на икономиката.

„Ситуираха нова структура, която се занимава с общинските язовири – разясни Стоян Пасев. - В момента се извършва опис на исканията от общините да се прехвърлят общински язовири към държавата – които не могат да се справят със собствени средства и които имат отказ от концесия. Държавата отпусна сериозна сума за ремонт на компрометирани общински язовири и ако общините не желаят да ги стопанисват, минават към държавата“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване