11/18/18 15:02
(http://pik.bg)

В Монтана са готови за първия сняг

В Монтана са готови за първия сняг

15 машини строи Монтана в очакване на първия сняг, съобщава „Конкурент“.

Екипите на общинско предприятие „Чистота” имат пълна готовност за почистването улиците в града, каза кметът на Монтана Златко Живков. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол.

Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна сеч. След сигнали на граждани, подписки и експертно становище са  премахнати  стари високи дървета, разположени до жилищни блокове. Подменят се осветителни тела на уличната мрежа и се поставят допълнителни в малките улици и градинки, уточни Живков.

По повод сигналите за препълнени контейнери и разпилян боклук в някои градски квартали кметът заяви, че сметосъбирането се извършва по график през ден. В събота и неделя комуналната фирма не работи, освен при извънредни ситуации.

„Ние можем да извозваме сметта и през почивните дни, тъй като сепариращата инсталация на регионалното депо не работи. Само по изключение и с изричното разрешение на инспекцията по околната среда може да се извозва директно на депо без предварително разделяне на отпадъците“, уточни управителят на общинското предприятие „Чистота”  Илиян Илиев.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване