11/18/18 09:51
(http://pik.bg)

Лидерът на „Атака“: Правителството не зависи от двамата вицепремиери и ще оцелее. Ключът е на евроизборите да покажем добър резултат

Лидерът на „Атака“: Правителството не зависи от двамата вицепремиери и ще оцелее. Ключът е на евроизборите да покажем добър резултат

Правителството не зависи от двамата вицепремиери и ще оцелее. Ключът е на предстоящите евроизбори да покажем добър резултат. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Предложението ми за оставката на Красимир Каракачанов може да се определи и като творческо – разясни Сидеров. - То е за да се стигне до спасителен план за малката, голямата коалиция и за правителството. Вървим по стъпките на реформаторите, които постепенно изчезнаха. Това трябва да се предотврати. Раздалечи ни, че излъчихме пряко лидерите ни в изпълнителната власт. Това ни попречи да взимаме адевкатни и точни решения. Всичко това се отрази и виждаме скандали и зле премерени думи.

Ако искаме да запазим коалицията, трябва да се концентрираме върху идеи. Да преминем на ново ниво. Става дума за идеи, свързани с доходите на хората, издигането на стандарта на живот. Когато се набляга на дребнотемия като дискотеки и други, се стига до това.

Валери Симеонов се запъна на инат и това ескалира напрежението. Още тогава казах, че в цивилизовани държави веднага се подава оставка. Интересно е какви са тия обрати в ГЕРБ. Преди три дни оставката на Валери Симеонов щеше да счупи коалицията, сега – не. Събират се по двама и трима и се стига до задкулисни игри. Когато предупреждавах, не ме слушаха и се стигна до ескалация на напрежението.

Това е човешки въпрос, това е една трагедия на тези жени. По човешки и наистина състрадателно трябваше Валери Симеонов да отиде при тях и да каже: „Извинете, сгреших!“.

Трябва да съхраним тази коалиция, но е по-добре да е без постове. Каракачанов да каже: „Не ме интересува поста!“. Защото така можем да работим спокойно. Най-лошото е, че заради тези скандали, патриотизма ще девалвира като идея сред нацията и никой няма да гласува за патриотизма на следващите избори.

Всяка една власт заслепява. Един наркотик, който ако му се отдадеш, той разбива. Още от миналото лято започнах да обяснявам на Валери Симеонов да ги остави тези дискотеки и да се концентрираме върху далеч по-сериозни теми. Предложението ми за оставка на Красимир Каракачанов е за да задравим коалицията, да покажем, че може и да не сме на такива позиции в името на коалицията.

Интересно защо трябва във вторник да се прави Коалиционен съвет, а не се направи в петък спешно. Никой не ме е известил за тази оставка на Симеонов. Не съм говорил с никой от коалицията. За оставката разбрах от медиите. Не се караме в коалицията и това трябва да е ясно. Определено не съм афектиран, а по-скоро загрижен. Аз бях основният двигател да стане тази коалиция.  Бях сред тези, които натискаха Красимир Каракачанов да бъде издигнат за президент. Убедих тогава и Валери Симеонов за това, въпреки че беше много против.

Какво ще смелим и какво ще мелим сега с Валери  Симеонов в парламента? Ако не се вслушваме, вървим към срив. При мен проблем няма. От тях зависи. Нямам лични напрежения и караници с когото и да било. Дали ще се задоволяват само с „аз“ и със себе си или ще направят крачка назад и ще потърсят грешките си и къде са сбъркали. Те имат грешки, показаха го в изпълнителната власт.

За момента е по-добре да покажем, че не искаме постове. Предложил съм технократ, професионалист, който не е партиен активист да замени Валери Симеонов като вицепремиер. Твърдя, че сбъркахме, като лидерите на партиите ни влязоха във властта. По-добре е да работим спокойно за идеите си.  Моментът в Европа идва. Вместо да сме на тази вълна, ние прави някакви разправии.

Всъщност не аз произнесох репликите за майките, не аз имам арестуван шеф на Агенция. Нека тези партньори се погледнат малко в огледалото и да си кажат, дали не съм сгрешил“.

Волен Сидеров коментира и дали правителството ще оцелее.

„Правителството не зависи от двамата вицепремиери и ще оцелее – категопричен бе Сидеров. - Ключът е на евроизборите да покажем добър резултат. Защото ако ГЕРБ  и патриотите не покажат добри резултати, опозшициията веднага ще скочи. Това го говоря от месеци. Те купуват пушки самолети, танкове и ракети и нямат време да чуят.

Всичо е възможно. Ключът са обаче евроизборите. Ако не покажем добър резултат, отиваме на предсрочни избори заради лошия резултат. Нещата се измерват през това. Тогава и Нинова и ДПС ще скочат веднага и ще кажат, че доверието в нас е паднало“.

Лидерът на „Атака“ взе отношение и по въпроса за сближаването на позициите си с евродепутата Николай Бареков.

„Имаме планове с Николай Бареков – каза Сидеров. -  Той много коректно ми предложи това, което е постигнал в консервативния алианс. Просто каза, че иска българин да заеме позицията, която той развива. Искам идеите, на които залагам и сега навлизат в Европа да се развиват. Тези идеи навлизат тепърва  и в Европа и ще е престъпление да не се възползваме.

За момента още нямам отговор дали ще сме коалицията и на евроизборите. Вече трябваше да сме започнали работа, но за тях е рано. Не виждат, че през това преминава и тяхното оцеляване.

Не са нужни сини каски, а сиво вещество под каската, движение на мисълта и здрав разум. Това е момента, в който можем да се проверим дали с колегите си можем да запазим тази коалиция, или мислят само за себе си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване