11/18/18 18:20
(http://offnews.bg)

Протести блокираха пътища в страната

На много места в страната се провеждат протести с искане за оставка на правителството и подобряване на жизнения стандарт. 

Протести блокираха движението по международния път за Гърция край Кърджали, както и пътя Самоков-София, съобщи БНР.

Протестиращи от Петрич и Сандански блокираха движението на ГКПП "Кулата" за повече от час. Стигна се до напрежение между демонстранти и полиция, като служителите на реда изблъскаха протестиращите и освободиха движението. При случилото се няма пострадали, но напрежението остава високо. 

Движението е изключително натоварено, тъй като има образували се колони от чакащи автомобили и на гръцка, и на българска територия.

Блокада имаше и на пътя в района на Гоце Делчев към другия граничен пункт Илинден-Екзохи. 

Протестиращите от Бургас блокираха движението по магистрала "Тракия" в посока София при отбивката за Камено и Българово. След като блокадата на входа на града беше преодоляна и част от протестиращите се прибраха в Бургас, друга част продължиха по автомагистралата и блокираха пътният възел, който води към село Българово. Алтернативният път, който бе даден от полицията - през Камено, също бе блокиран с жива верига. 

Протестиращи спряха движението по магистрала "Тракия" при Сливен. Блокадата продължи около 90 минути, като жандармерията успя да отблъсне демонстрантите. 

Стигна се до напрежение, след като шофьори не бяха пуснати да преминат. 

Блокада имаше и на движението по магистрала "Хемус" в района на пътния възел "Белокопитово". Протестиращите от Шумен се изтеглиха от района, а в момента полицията пропуска постепенно образувалите се колони в различните направления на детелината. 

В ранния следобед беше спряно движението и на около 20 км от граничния пункт "Капитан Андреево" в посока към Турция. За кратко беше блокирано и движението към Гърция през пункта "Капитан Петко войвода", като на два пъти се стигна до напрежение между протестиращи и полиция. 

Част от автомагистрала Тракия в района на Ямбол беше затворена от протестиращи от областния град. Повече от три часа беше блокиран пътя към Граничен пункт „Лесово“. 

Блокади имаше още на магистрала "Марица" и на главния път София - Варна в района на пътен възел Боаза. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване