11/19/18 07:32
(http://budnavarna.bg/)

Програма „Топъл обяд“ и за ученици в уязвимо положение в квартал Аспарухово

От 11:30 часа днес в ОУ „Христо Ботев“, кв. „Аспарухово“, гр. Варна стартира проект „Топъл обяд” в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.

По време на проекта в продължение на 106 учебни дни за 50 ученика от семейства в уязвимо положение е осигурен топъл обяд.

Учениците са подбрани от училищна комисия, в партньорство с Бюрото за социална закрила, по критерии, посочени в Правилника на БЧК за предоставяне на храна на ученици.

Това са деца, редовно посещаващи училища, които са в риск по един или повече от посочените критерии.

Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, създадена през 2004 г. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти “Топъл обяд” в училища от цялата страна.

Програма “Топъл обяд“ подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година.

Източник: moreto.net

Материалът Програма „Топъл обяд“ и за ученици в уязвимо положение в квартал Аспарухово е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване