11/19/18 10:30
(http://budnavarna.bg/)

Ученици и учители от Варна ще играят футбол в подкрепа на болни деца

Учениците и учителите от частна школа във Варна ще премерят сили във футболен мач на 25-и ноември от 14 часа в комплекс „Тринити“ в Морската градина.Неочакваната конфигурация на отборите не е случайна. Играчите ще се борят не само за победа на терена, а и за победата на доброто.

Събитието е благотворително и се провежда под мотото „Заедно можем и постигаме повече“.

Докато момчетата преследват топката на терена, момичетата ще влязат в ролята на „сладкарки“. Те ще предлагат на гостите от публиката приготвени от тях сладкиши на специален базар край игрището. Сумата, събрана от продажбата на билети и лакомства, ще бъде дарена на отделението по детска хирургия на болница „Св. Анна – Варна“. То е от изключително значение за града и региона, а и за цяла Североизточна България. В него се лекуват бебета и деца до 18-годишна възраст и от областите Бургас, Добрич, Русе, Разград, Шумен и Силистра.

Благотворителният мач в края на ноември е вече традиция за школата. Това ще бъде неговото пето издание. Миналата година събраната сума бе преведена в подкрепа на отделението по неонатология на болница „Св. Анна“.

 Източник: moreto.net

Материалът Ученици и учители от Варна ще играят футбол в подкрепа на болни деца е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване