12/06/18 12:28
(http://www.clubz.bg/)

Дойдоха си. Баневи вече са в София

Николай и Евгения Баневи кацнаха на Летище „София“. Баневи бяха арестувани на 26 октомври в Ница във връзка с разследване за източване на завод „Полимери“ АД. Те са с повдигнати обвинения за престъпно сдружаване за периода 2009-2018 г. и за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г.

Самолетът, с който Евгения Банева беше екстрадирана от Франция, кацна на летище "София" в 13,17 часа, съобщи бТВ. Банева беше доведена с полет от Мюнхен.

Тя и съпругът й Николай пристигнаха в България с различни полети.

Минути по-късно Банев дойде, но с полет от Франкфурт. 

 

Според главния прокурор Сотир Цацаров  на българска територия те ще бъдат арестувани за 72 часа с искане за постоянно задържане. Мерките за неотклонение на семейството бизнесмени ще се гледат в петък.

От Специализираната прокуратура обясниха, че парите от „Полимери“ АД са отивали в офшорки на семейство Баневи и по този начин предприятието е било източвано.

Общият размер на присвоеното от тях имущество е над 1.5 млн. лева, а нанесената за държавата щета е половин милион лева. Обект на разследване са и други предприятия на Баневи, сред които „Елма-Троян“ и завода в Костенец, който е продаден на КТБ през 2012 г

Публикувана на 12/06/18 12:28 http://clubz.bg/76789-dojdoha_si_banevi_veche_sa_v_sofiq

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване